Kierroskatsaus: Babiker jälleen maalinteossa

Lahtelaispalloilijat olivat edustusjoukkueen lisäksi tulessa viime viikonloppuna eri sarjoissa. Lahtelaisia näkyi myös maajoukkueessa. FC Lahden edustusmiehistöstä Asaad Babiker oli jälleen maalinteossa ASM-sarjassa.

Yhteistyöseura Lahden Reipas vieraili lauantaina sarjapaikastaan taistelevan Peli-Karhujen vieraana Kotkassa. Tiukka peli päättyi kotkalaisten 1-0-voittoon toisen jakson maalilla. FC Lahden Asaad Babiker pelasi ottelussa viimeisen vartin. Daniel Koskipalo puolestaan urakoi täyden ottelun. Neljäntenä Kakkosessa oleva Reipas kohtaa ensi lauantaina 130-vuotisjuhlaottelussaan Kisapuistossa Mikkelin Pallo-Kissat. Kauden viimeisen ottelun viirupaidat pelaavat lokakuun lopussa FC Kiffeniä vastaan vieraissa.

FC Lahti A kohtasi sunnuntaina Kisapuistossa FC Hakan. Lahti hallitsi ottelua täysin, mutta avausmaalia jouduttiin odottamaan toiselle jaksolle. Asaad Babiker vei Lahden johtoon. Haka kuitenkin hyödynsi ainoan paikkansa, kun Ville Vaara sai siirtää pallon maaliin. Paikoista huolimatta Lahti jäi 1-1-tasapeliin. Babiker ja maalivahti Anton Munukka pelasivat täydet ottelut, Daniel Koskipalo puolestaan vaihdettiin kentältä vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua.

FC Lahti A on SM-sarjassa kuudentena yhdeksän pistettä mitaleilta. Seuraavaksi Lahti kohtaa vieraskentällä Käpylän Pallon ensi lauantaina. Seuraava kotiottelu on Aleksis Kiven päivänä 10.10. Tuolloin Lahden vieraaksi saapuu PK-35.

FC Lahti B vieraili viikonloppuan KäPan vieraana. Sarjaa ylivoimaisesti johtava ja tappiottomasti pelannut KäPa meni ensimmäisellä jaksolla jo 4-0-johtoon. Loppulukemiksi kirjattiin 5-0. Sarjassa viidentenä oleva FC Lahti kohtaa ensi lauantaina kotonaan FC Espoon.

Mitalista kamppaileva FC Lahti C15 kohtasi sunnuntaina Kisapuistossa Turun Palloseuran. TPS sai salama-alun otteluun, mutta lahtelaiset kampesivat itsensä johtoon ensimmäisen vartin aikana Colin Ndabawedjen ja Joose Leiposen osumilla. TPS tasoitti ottelun, mutta Samuel Pasanen ja Oskari Mäenpää osuivat ja toivat lahtelaisille 4-2-voiton. FC Lahti on mitalisarjassa toisena ja seuraavassa ottelussa joukkue kohtaa keskiviikkona 29.9. kotonaan FC Hongan.

FC Lahti C14 ei pelannut viikonloppuna, mutta joukkue on jatkosarjassaan kärjessä puhtaalla pelillä. Joukkue on pelannut kahdeksan tappiotonta ottelua peräkkäin. Putkessa on seitsemän voittoa ja yksi tasapeli. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat ensi sunnuntaina HJK/Westin vieraskentällä. Aleksis Kiven päivänä 10.10. FC Lahti kohtaa paikallisottelussa FC Kuusysin.

FC Lahti T18 pelasi sunnuntaina Kisapuistossa Valtin kakkosjoukkuetta vastaan. Lahti sai otteluun unelma-alun, kun Eerika Erjansalo ja Elsa Jormalainen osuivat ensimmäisen viiden minuutin aikana. Lahti vei jännittävän kamppailun lopulta nimiinsä lukemin 4-3. Jormalainen iski ottelussa lopulta hattutempun. Lahti kohtaa 10.10. vieraskentällä Tikkurilan Palloseuran. Seuraava kotiottelu on 17.10. Jyväskylän Pallokerhon kakkosjoukkuetta vastaan.

FC Lahden juniorinelikko oli mukana viime viikolla Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueen leirillä. Maajoukkue kohtasi tuplamaaottelussa Mikkelissä Islannin. Samuel Pasanen ja Colin Ndabawedje olivat ensimmäisessä ottelussa avauksessa ja Ndabawedje onnistui myös maalinteossa Suomen voittaessa 4-3. Myös Vilho Huovila ja Akseli Puukko saivat maajoukkuedebyyttinsä ottelussa.

Jälkimmäisessä ottelussa Huovila ja Puukko olivat avauksessa ja Pasanen ja Ndabawedje tulivat vaihdosta kentälle. Tällä kertaa lahtelaisista oli maalinteossa Huovila. Suomi voitti ottelun lopulta 6-2-lukemin.

Lue FC Lahti A – FC Haka -ottelun raportti tästä.

Lue FC Lahti T18 – Valtti/2 -ottelun raportti tästä.