Kauden 2001 joukkue kutsuttu juhlapeliin

FC Lahti on kutsunut vuosittain yhteen otteluun 20 vuoden takaisen joukkueen. Tänä vuonna on vuorossa Jari Pyykölän alaisuudessa liigaa pelannut kauden 2001 joukkue. Joukkue on kutsuttu FC Lahden lauantaiseen juhlaotteluun AC Oulua vastaan.

Kausi 2001 ei ollut lahtelaisille helppo. Moni kokenut pelaaja vaihtoi maisemaa edellisen kauden päätyttyä, mutta toisaalta nuoria ja lupaavia pelaajia oli lunastamassa paikkaansa liigassa. Lahti sai liigaan kehnon alun, mutta onnistui lopulta syksyn tiukoissa otteluissa kaatamaan pahimmat kilpailijansa. Lopullinen sarjasijoitus lahtelaisryhmällä oli yhdeksäs.

Nykyisistä FC Lahden pelaajista Kari Arkivuo debytoi tuolla kaudella ja iski myös liigauransa ensimmäisen maalinsa. Niki Helenius nousi taistelemaan liigan maalikuninkuudesta ollen lopulta viides 11 osumallaan. Kapteeninnauhaa kantoi Jarkko Koskinen. Mikko Salo ja Tero Taipale olivat ainoat pelaajat, jotka pelasivat kaikissa 33 ottelussa.

FC Lahti – AC Oulu -ottelun käsiohjelmassa on muistettu myös kautta 2001. Käsiohjelman digitaaliseen versioon pääset tutustumaan tästä. Käsiohjelma on myös ostettavissa paperisena muistoksi kahden euron hintaan fanituotepisteeltä. Premium-kausikortilla käsiohjelma on ilmainen.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: FC Lahden arkisto