Karlux -KIERROSKATSAUS: Synkkien pilvien välistä pientä aurinkoa

Ensimmäinen syysviikonloppu tarjosi lahtelaisille jalkapallojännäreille paljon kylmää vettä niskaan. FC Lahden miesten edustusjoukkue joutui palaamaan Oulusta tyhjin käsin ja Ykköseen hamuava Lahden Reipas kompastui Kisapuistossa vahvalle GrIFK:lle. Synkistä pilvistä huolimatta aurinko antoi pienen valonpilkahduksen viikonlopun aikana. Valoisaa tulevaisuutta rakentamassa Karlux.

Haastajasarja käynnistyi tappiolla

FC Lahden miesten edustusjoukkue matkasi Haastajasarjan avaukseen AC Oulun vieraaksi lauantaina. Samoista sijoista kamppailevat joukkueet pelasivat tyypillisen syksyn painimatsin. AC Oulu sai ottelun avausmaalin ja onnistui puolustamaan johtoasemassa omaa maaliaan. Lopussa lukemat repesivät Lahden yrittäessä riskillä tasoitusosumaa. Pisteet jäivät Ouluun lukemin 3–0.

FC Lahden tärkeät ottelut jatkuvat jo torstaina 19.9. ja karsijanpaikka voi jäädä taakse, kun Hiihtikselle saapuu vieraaksi pisteen ja sijan edellä oleva IFK Mariehamn. Otteluliput ennakkoon myy Tiketti. Ottelu näkyy suorana myös Ruudusta.

FC Lahti U18-joukkueen johto ei kestänyt

FC Lahden alle 18-vuotiaiden tyttöjen joukkue vieraili Tuusulassa Pallokerho Keski-Uusimaan kotona. Lahti meni ottelussa kahdesti johtoon. Ensin Seela Tuominen iski ensimmäisen jakson lisäajalla. PKKU kuittasi maalin heti toisen jakson alussa. Tunnin pelin jälkeen Jessika Huovinen vei Lahden uudelleen johtoon, mutta PKKU tasoitti heti perään. PKKU osui vielä kertaalleen ja pisteen jäivät Tuusulaan lukemin 3–2.

Kahdeksantena SM-sarjassa oleva FC Lahti kohtaa seuraavaksi mitalissa vahvasti kiinni olevan FC Espoon Mukkulan kuplassa. Ottelu pelataan lauantaina 28.9. kello 12.00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy, tervetuloa.

FC Lahti U17 toi valoa synkkään viikonloppuun

FC Lahden alle 17-vuotiaiden poikien joukkue matkasi viikonloppuna läpi Suomen Rovaniemen Palloseuran vieraaksi. Elias Riihelä vei lahtelaiset heti ottelun alussa johtoon. RoPS tasoitti ottelun vielä ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella Lahti meni menojaan ja voitti ottelun lukemin 4–1. Riihelä osui toistamiseen ja muista osumista vastasivat Otto Heimonen ja Oki Raasakka.

Voitto nosti Lahden SM-sarjassa kuudenneksi ja takaisin mitalitaistoon. Kolmanteen sijaan on matkaa viisi pistettä. Lahti kohtaa ensi lauantaina 21.9. Kisapuistossa sarjakakkosen ja ainoan tappiottoman joukkueen FC Hongan. Otteluun on vapaa pääsy, tervetuloa.

Lahden Reippaan nousujuna koki kolauksen

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas sai vastaansa lauantaina Kisapuistoon kivi kovan Grankulla IFK:n. Viljami Jokiranta vei nousukarsintapaikan varmistamista tavoitelleen Reippaan johtoon ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen. Entinen maajoukkuemies Juha Hakola iski kuitenkin ottelussa kahdesti ja pisteet matkasivat Kauniaisiin lukemin 2–1. FC Lahdesta lainalla ollut Jokiranta pelasi ottelussa reilut 70 minuuttia.

Tappiosta huolimatta Reipas johtaa yhä lohkoaan, mutta kamppailu nousukarsintapaikoista on tiukkaa. Ylemmän loppusarjan päätöskierroksella viirupaidat kohtaavat Atlantis FC:n Akatemian, jolla on teoreettinen mahdollisuus ohittaa voitollaan Reipas ja sysätä viirupaidat pois nousukarsinnoista. Ottelu pelataan sunnuntaina 22.9. jonka jälkeen tiedetään nousukarsintaan selviytyneet joukkueet.

Huovilalle minuutteja Ykkösliigassa

FC Lahdesta Mikkelin Palloilijoissa lainalla oleva Vilho Huovila oli jälleen MP:n avauskokoonpanossa vierasottelussa Käpylän Palloa vastaan. Huovila alusti ottelun avausmaalin katkaisemalla syötön ja pelaamalla pystyyn. Huovila alusti myös muutaman muun maukkaan maalipaikan, mutta MP kärsi lopulta tappion. Huovila pelasi ottelussa noin 86 minuuttia.

Lainallaan Huovila on nyt pelannut yhdeksän Ykkösliigan ottelua. Seuraavaksi Huovila ja MP kohtaavat kotikentällään Turun Palloseuran.

Teksti: Tommi Leirilaakso