Karlux -KIERROSKATSAUS: Reipas nousi sarjakärkeen

Lahtelainen jalkapalloviikonloppu sisälsi jälleen paljon tärkeitä otteluita. FC Lahden miesten ja naisten edustusjoukkueet kamppailivat putoamista vastaan ja Lahden Reipas otti askeleen lähemmäs nousua. Mukana loistavaa tulevaisuutta rakentamassa Karlux.

Ero karsijaan kasvoi

FC Lahden miesten edustusjoukkue kohtasi Hiihtiksellä Vaasan Palloseuran sunnuntaina runsaslukuisen yleisön edessä. VPS hallitsi ottelun ensimmäistä jaksoa, mutta tauolta tuli lisäenergiaa saanut Lahti. VPS joutui pian jakson alussa alivoimalle, mutta Lahti ei saanut hyödynnettyä puolen tunnin painetta. Näin pisteet tasattiin lukemin 0–0.

Tasapeli kasvatti FC Lahden eroa karsintaviivan alapuolella olevaan IFK Mariehamniin pisteeseen. Lahdella on etunaan parempi maaliero. Ero ennen runkosarjan päätöskierrosta jatkosarjan kolmessa kotiottelussa kiinni olevaan AC Ouluun on kolme pistettä ja maaliero on niukasti oululaisille. Runkosarjan päätöskierroksella FC Lahti kohtaa Valkeakoskella FC Hakan. Ottelun suorana välittää Ruutu.

Vaasasta ei tuliaisia

FC Lahden naisten edustusjoukkue vieraili lauantaina erittäin kapealla ryhmällä Vaasassa Vasa IFK:n kotona. VIFK meni ensimmäisen jakson puolivälissä johtoon ja tuplasi johtonsa vielä vajaa kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua. Aamu Kinnunen toi lisäajalla Lahden vielä maalin päähän, mutta aikaa loppukirille ei jäänyt ja pisteet jäivät sarjakakkoseksi nousseelle VIFK:lle.

Tappio teki FC Lahden aseman entistä tukalammaksi Ykkösessä. Ennen runkosarjan päätöskierrosta Lahti on yhdeksäntenä. Eroa ensimmäiseen säilyjään, seitsemäntenä olevaan Ilveksen kakkosjoukkueeseen on nyt neljä pistettä. Runkosarjan päätöskierroksella Lahti saa Kisapuistoon vieraakseen lauantaina 31.8. Oulu Nice Soccerin. Otteluun on vapaa pääsy.

FC Lahti U18 niukkaan tappioon

FC Lahden U18-tytöt pelasivat SM-sarjaottelun vieraskentällä Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa vastaan. HJS meni ensimmäisellä jaksolla 2–0-johtoon. Lahti tuli heti toisen jakson alussa maalin päähän Jessika Huovisen osumalla. Kiri ei kuitenkaan riittänyt pisteisiin, vaan HJS nappasi pisteet lukemin 2–1.

FC Lahti on SM-sarjassa yhdeksäntenä. SM-sarja jatkuu Lahden osalta sunnuntaina 8.9. Kisapuistossa. Vieraaksi saapuu juuri Lahden yläpuolella kahdeksantena ja pisteen edellä oleva Puotinkylän Valtti.

FC Lahti U17 vieraili Tuusulassa

FC Lahden alle 17-vuotiaiden poikien joukkue kohtasi Pallokerho Keski-Uusimaan SM-sarjan neljännellä kierroksella Tuusulassa. PKKU meni ottelussa johtoon, mutta FC Lahden organisaatioon Nummelan Palloseurasta juuri siirtynyt Oliver Helttunen kuittasi osuman nopeasti ja Lahden tasoihin. Toisella jaksolla kotijoukkue meni menojaan ja nappasi 4–1-voiton.

Sarjassa kymmenentenä oleva FC Lahti kohtaa seuraavalla kierroksella Kisapuistossa pisteen ja sijan edellä olevan AC Oulun ja Oulun Luistinseuran yhdistelmäjoukkueen. Ottelu pelataan lauantaina 31.8.

Lahden Reippaan nousujuna jatkoi seuraavalle asemalle

Yhteistyöseura Lahden Reipas aloitti ylemmän loppusarjan voitokkaasti. Lappeenrantalainen PEPO kaatui Kisapuistossa komean esityksen jälkeen lukemin 3–1. Asaad Babiker iski kaksi maalia ja Lauri Ala-Kauhaluoma osui kertaalleen. FC Lahdesta Babikerin lisäksi ottelussa pelasivat Topias Inkinen, Anton Munukka ja Viljami Jokiranta.

Reipas siirtyi voitolla loppusarjan piikkipaikalle. Seuraavaksi viirupaidat matkaavat Nurmijärven Jalkapalloseuran vieraaksi lauantaina 31.8. Reippaan seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 7.9. ja vieraaksi Kisapuistoon saapuu legendaarinen FC Kiffen.

Vilho Huovilalle liki täydet minuutit

FC Lahdesta lainalla Ykkösliigan Mikkelin Palloilijoissa oleva Vilho Huovila oli Salon Palloilijoita vastaan avauskokoonpanossa. Huovila kellotti 88 minuuttia. Yhteensä nuorukainen on pelannut lainansa aikana seitsemässä ottelussa ja iskenyt yhden maalin.

Huovila lähtee Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Eerikkilään leirille yhdessä Osku Maukosen, Samuel Pasasen ja Lahdesta juuri ulkomaille siirtyvän Akseli Puukon kanssa. Nelikko kohtaa tuplamaaottelussa Romanian.

Kuva: Anton Kunnas