Karlux -KIERROSKATSAUS: Osku Maukonen torjui voiton

Viikonlopun jalkapallokierros tarjosi lahtelaisille jälleen tunteita laidasta laitaan. Molemmat edustusjoukkueet vierailivat Pohjanmaalla. Yhteistyöseura Lahden Reipas aloitti puolestaan kautensa Kisapuistossa voitokkaasti. Mukana loistavaa tulevaisuutta paikallisesti rakentamassa Karlux.

FC Lahti jatkaa tappiottomana

FC Lahden miesten edustusjoukkue kohtasi lauantaina kolmannessa vierasottelussaan Seinäjoen Jalkapallokerhon. Maaliton taistelutasapeli piti lahtelaiset edelleen tappiottomana. Ottelussa nähtiin myös kaksi liigadebyyttiä, kun toppari Eemil Laamanen pelasi täyden ottelun ja maalivahti Anton Munukka tuli kesken ottelun paikkaamaan kovan iskun saanutta Marin Ljubićia. Kroatialaiskassari on kovasta iskusta huolimatta ollut hyvävointinen.

Sarjassa kolmantena oleva Lahti jatkaa vielä vieraskiertuetta Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelulla joensuulaista JIPPOa vastaan keskiviikkona 26.4. Kotiavaus pelataan Hiihtiksellä lauantaina 29.4. FC Interiä vastaan. Osta kausikorttisi tästä.

Kärkikamppailun maalit jäivät laihaksi lohduksi

FC Lahden naisten edustusjoukkue matkasi myös lauantaina Pohjanmaalle Vasa IFK:n vieraaksi. Minttu Takanen vei Lahden johtoon debyytissään ensimmäisen jakson puolivälissä. Lahti joutui kuitenkin vielä ensimmäisellä jaksolla vajaalukuiseksi maalivahti Saija Sunin katseltua punaista korttia. VIFK osui toisen jakson alussa kolmesti. Katrin Kirpun kavennusosuma jäi laihaksi lohduksi, kun VIFK nappasi lopulta 4—2-voiton.

FC Lahti on kahden kierroksen jälkeen Ykkösessä kuudentena. Seuraavan kerran lahtelaiset pääsevät pistejahtiin perjantaina 28.4. Kisapuistoon saapuu vieraaksi Ilveksen kakkosjoukkue. FC Lahden naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortit ovat myynnissä otteluiden ja toimiston lisäksi myös verkkokaupassa.

Lahden Reippaalla voitokas avaus

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas avasi Kakkosen kautensa lauantaina aurinkoisessa Kisapuistossa PEPOa vastaan. Lirinis Haziri vei Reippaan johtoon ensimmäisellä vartilla. Ottelu jouduttiin keskeyttämään noin 20 minuutiksi vierailijoiden Nicolás Murcian loukkaannuttua. PEPO tasoitti vielä ensimmäisellä jaksolla, mutta Onni Hänninen vei Reippaan taukojohtoon lisäajan lopuksi. Toisella jaksolla Haziri kaunisteli lukemiksi 3—1 rangaistuspotkusta. FC Lahden Osku Maukonen pelasi uransa ensimmäisen miesten ottelun Reippaan maalilla. Maalinteossa onnistunut Hänninen puolestaan vaihdettiin kentältä aivan ottelun lopussa.

Reippaan kausi jatkuu kahdella vierasottelulla, joista ensimmäinen on Suomen Cupin ottelu, joka pelataan Iisalmessa. Vastustajana on vappupäivänä PK-37. Seuraava sarjaottelu pelataan Helsingissä ja vastustajana on PK-35.

FC Lahden pojille tappio, tytöille voitot

FC Lahden U17-pojat vierailivat PPJ:n vieraana Helsingissä. Lahti sai hyvän alun otteluun, kun Jospin Ndabawedje ja Aleksi Paalanen veivät joukkueen 2—0-johtoon ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. PPJ tuli toisella jaksolla tasoihin ja nappasi lopulta 4—2-voiton. FC Lahden edustusmiehistön Vilho Huovila ja Viljami Jokiranta olivat avauskokoonpanossa ja pelasivat täyden ottelun.

FC Lahden U18-tyttöjen ykkösjoukkue kohtasi Kisapuistossa Palokan Riennon. Lahti nappasi komean 3—0-voiton Sanni Saarisen, Miisa Hallikaisen ja Lotta Koskisen osumilla. Kakkosjoukkue puolestaan haki 6—1-voiton Vantaan Jalkapalloseurasta. Naisten edustusjoukkueen Elli Savolainen iski hattutempun. Cecilia Murtonen osui kahdesti ja Fatima Diagne kertaalleen. Edustusjoukkueesta olivat mukana myös Aamu Kinnunen, Viivi Moilanen ja Pipsa Majander.

Kuva: Aleksi Tikkala