Karlux -KIERROSKATSAUS: Nelostie tuli tutuksi

Nelostie tuli lahtelaisille tutuksi viime viikon aikana, kun Oulussa vierailivat niin miesten kuin naistenkin edustusjoukkue ja SM-karsintasarjan päättänyt FC Lahti U17. Viikonloppuna FC Lahden miesten edustusjoukkue kairasi itsensä jatkoon myös Suomen Cupissa. Mukana loistavaa tulevaisuutta rakentamassa Karlux.

Keskellä härkäviikkoa

FC Lahden miesten edustusjoukkue on keskellä härkäviikkoa. Viime keskiviikkona Lahti vieraili AC Oulun luona. Oululaiset menivät johtoon ottelun alussa, mutta Luke Ivanovic iski juuri ennen taukoa pukukoppimaalin. Hän osui myös toisen jakson alussa ja vei Lahden johtoon. Lopussa AC Oululle tuomittiin rangaistuspotku ja pisteet tasattiin lukemin 2–2.

Sunnuntaina Lahti vieraili Suomen Cupissa Espoon Palloseuran luona. Myös EPS meni ottelussa johtoon heti alussa, mutta Asaad Babiker kuittasi heti perään ja Vilho Huovila vei Lahden johtoon ennen vartin täyttymistä. Espoolaiset saivat ottelun lopussa kuitenkin rangaistuspotkun ja ratkaisua haettiin rangaistuspotkukilpailusta asti. Yhdeksännessä parissa Osku Maukonen torjui ensin espoolaisvedon ja upotti oman rankkarinsa varmasti vieden Lahden jatkoon.

FC Lahden kausi ja härkäviikko jatkuu vielä keskiviikkona 19.6. Yöttömän yön otteluun Hiihtikselle saapuu vieraaksi IF Gnistan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta kello 21.00. Portit aukeavat ja juhannusetkot alkavat stadionilla kello 19.00. Otteluliput ennakkoon Tiketistä.

Kirvelevä tappio Ykkösessä

FC Lahden naisten edustusjoukkue vieraili puolestaan lauantaina Oulu Nice Soccerin luona Raatissa. Lahti oli viime vuonna Kansallista Liigaa pelannutta ONS:ia vastaan arvokkaassa pisteessä kiinni vielä kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta ONS onnistui iskemään avausmaalin. Lisäajalla oululaiset iskivät kahdesti ja pisteet jäivät Toripoliisin luo lukemin 3–0.

FC Lahti matkaa juhannuksen jälkeen sunnuntaina 30.6. Tampereelle Ilveksen kakkosjoukkueen vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan lauantaina 6.7. Pallo-Iiroja vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Hiihtiksellä kello 14.00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy, mutta naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja on myynnissä 50 euron hintaan ottelutapahtumissa, FC Lahden toimistolla Urheilukeskuksessa ja FC Lahden verkkokaupassa. Suoraan ostoksille pääset tästä.

Lisäaika toi pisteitä Oulusta

FC Lahden U17-pojat vierailivat naisten edustusjoukkueen kanssa samaan aikaan Oulussa AC Oulun ja Oulun Luistinseuran vieraana SM-karsinnan päätöskierroksella. Lahti tarvitsi ottelusta pisteitä päästäkseen suoraan SM-sarjaan. Lahti saikin otteluun hyvän alun ja Otto Heimonen ja Aleksi Paalanen veivät lahtelaiset 2–0-johtoon. Oululaiset kuitenkin taistelivat ja tilanne oli kotijoukkueelle toisen jakson alkuminuuteilla 3–2. Jasu Nieminen tasoitti ottelun jakson puolivälissä, mutta muutama minuutti ennen lisäaikaa oululaiset iskivät jälleen itsensä johtoon.

Lisäaika oli dramaattinen. FC Lahti sai rangaistuspotkun. Ensimmäinen yritys meni sisään, mutta pilkku jouduttiin uusimaan lahtelaispelaajien rynnättyä liian aikaisin rangaistusalueelle. Toinen yritys kilpistyi maalivahdin sääreen ja kimposi siitä rangaistusalueen ulkopuolelle suoraan Jesse Niemiselle. Nieminen ampui painavan laukauksen suoraan ilmasta verkon perukoille ja tasoitti ottelun seitsemännellä lisäminuutilla. Tasapeli riitti nostamaan Lahden maalierolla ohi Rovaniemen Palloseuran viidenneksi ja kesän SM-sarjaan.

FC Lahti U18 vieraili Espoossa

FC Lahden U18-tytöt vierailivat lauantaina SM-sarjassa FC Espoon vieraana. Kotijoukkue nappasi 2–0-voiton. Espoolaiset jatkavat voitollaan sarjakakkosena ja FC Lahti on puolestaan sarjataulukossa yhdeksäs. Lahtelaisten kausi jatkuu kesätauon jälkeen sunnuntaina 21.7. Kisapuistoon saapuu vieraaksi sarjassa neljäntenä oleva EPS.

Kuva: Anton Kunnas