Karlux -KIERROSKATSAUS: Maalivahdit isossa roolissa viikonloppuna

Lahtelaisessa jalkapallossa oli vauhdikas viikonloppu. FC Lahti pelasi ensimmäisen kotiottelunsa Liigacupissa ja juniorisarjoissa SM-karsinnat ovat pyörähtäneet vauhtiin. Myös Lahden Reipas pelasi viikonloppuna voitokkaan harjoitusottelun. Mukana loistavaa tulevaisuutta rakentamassa Karlux.

Liigacupissa komea nousu

FC Lahti kohtasi lauantaina Liigacupin ensimmäisessä kotiottelussaan sarjanousija Ekenäs IF:n. Lahti kykeni luomaan ensimmäisellä jaksolla muutaman erittäin maukkaan maalipaikan, mutta vierailija siirtyi kuitenkin johtoon Simon Lindholmin osumalla. Toisella jaksolla FC Lahden sankariksi nousi nuori maalivahti Osku Maukonen. Hän torjui rangaistuspotkun ja piti Lahtea ajoittain pystyssä torjunnoillaan. Lahti joutui alivoimalle, mutta nousi rinnalle ja ohi Asaad Babikerin ja Colin Odutayon osumilla.

Kahden ottelun jälkeen Lahdella on kasassa kolme pistettä. Seuraavaksi lahtelaiset matkaavat IF Gnistanin vieraaksi lauantaina 17.2. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan perjantaina 23.2. ja vieraaksi saapuu IFK Mariehamn. Otteluliput portilta 15 euroa, kausikorteilla ilmainen sisäänpääsy. Osta kausikorttisi tästä.

FC Lahti U17 dominoi kentällä

Lauantain voitokasta lahtelaisputkea jatkoi FC Lahti U17, joka kohtasi SM-karsinnassa Mukkulan kuplassa Seinäjoen Jalkapallokerhon. Lahti dominoi ottelua heti alusta ja loi tukun maalipaikkoja. Eelis Riihelä vei kymmenennellä peliminuutilla Lahden johtoon. Emeraude Ndabawedje tuplasi ensimmäisellä jaksolla lahtelaisjohdon. Toisen jakson alussa Miro Köykkä survoi Aleksi Paalasen tolppaan pysähtyneen vapaapotkun irtopallon sisään ja ratkaisi ottelun. SJK onnistui vielä kaventamaan, mutta Samir Bensaid viimeisteli loppulukemiksi 4–1 maalivahti Veikka Rätön hyvästä avauksesta.

FC Lahti jatkaa SM-karsintaa puhtaalla pelillä tasapisteissä Rovaniemen Palloseuran ja Kuopion Palloseuran kanssa. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat Mukkulan kuplassa Ilveksen. Ottelu pelataan lauantaina 10.2.

FC Lahti U18 ei saanut kuparista rikki

SM-karsintasarjan voitokkaasti avannut FC Lahti U18 kohtasi sunnuntaina Mukkulan kuplassa Pallokerho Keski-Uusimaan. PKKU hallitsi ottelun ensimmäistä jaksoa, mutta lahtelaisten maalivahti Nisha Oli piti Lahtea pystyssä. Vierailija onnistui kuitenkin iskemään johtomaalin ensimmäisen jakson lopulla.

Toisella jaksolla Lahti onnistui luomaan painetta vierailijoiden maalille. Cecilia Murtonen ampui jakson alussa yläputkeen ja ottelun lopussa lahtelaiset loivat loistavia maalipaikkoja. Pallo ei kuitenkaan mennyt maaliin ja näin ollen vierailija nappasi pisteet mukaansa.

FC Lahti on karsintasarjassa kolmantena. Seuraavaksi lahtelaiset matkaavat KuPS:n vieraaksi Kuopioon. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 2.3. Mukkulan kuplassa ja vastaan asettuu Espoon Palloseura.

Lahden Reipas jälleen voitokas

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas kohtasi sunnuntaina harjoitusottelussa Mukkulassa Tampere Unitedin. Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta Reipas hyödynsi maalipaikkansa tehokkaammin. Abah Samson vei Reippaan johtoon, mutta TamU tuli tasoihin pilkulta. Onuray Kösen keskitys tippui vielä jakson lopussa Lauri Ala-Kauhaluoman päähän ja nuorukainen puski viirupaidat 2–1-taukojohtoon. Toisella jaksolla Driton Shala ratkaisi pelin ja iski päätöslukemiksi 3–1.

Kakkoseen ja Suomen Cupiin valmistautuva Lahden Reipas kohtaa seuraavassa harjoitusottelussaan samaan Kakkosen lohkoon nousseen MyPan. Ottelu pelataan sunnuntaina 11.2. kello 13.15 alkaen Mukkulan kuplassa. Varmista paikkasi myös Kakkosen peleihin ja osta FC Lahden ja Lahden Reippaan yhteiskausikortti tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala