Karlux -KIERROSKATSAUS: Lahtelaisvoittoja viikonlopun täydeltä

Lahtelainen jalkapalloviikonloppu oli täynnä tärkeitä voittoja. FC Lahden miesten edustusjoukkue nappasi komean kotivoiton Hiihtiksen iltavaloissa. U17-pojat puolestaan pitivät mitalihaaveet elossa hakemalla komean vierasvoiton Töölöstä. Lahtelaisia nähtiin myös maajoukkuetehtävissä. Mukana loistavaa tulevaisuutta rakentamassa Karlux.

FC Lahti jatkoi voittoputkeaan

FC Lahden miesten edustusjoukkue jatkoi voittoputkeaan kotiottelussa AC Oulua vastaan. Kolmas perättäinen voitto irtosi lukemin 2—1. Lahtelaisosumista vastasivat Bubacar Djaló ja Leon Kreković. Voitto nosti lahtelaiset Haastajasarjassa jo toiseksi ja eroa on johtavaan AC Ouluun enää kuusi pistettä. Jäljellä on kolme kierrosta.

Seuraavaksi Lahti lähtee kahden ottelun vieraskiertueelle. Lahti kohtaa sunnuntaina 1.10. Valkeakoskella FC Hakan ja sunnuntaina 8.10. saarella IFK Mariehamnin. Seuraava kotiottelu ja Haastajasarjan päätöskierros pelataan Hiihtiksellä maajoukkuetauon lauantaina 21.10. Ilvestä vastaan. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.

Lahden Reippaalla voitokas vierailu Lappeenrannassa

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas vieraili Kakkosessa torstaina Lappeenrannassa PEPOn vieraana. PEPO meni ottelussa johtoon alussa ja viirupaidat olivat hätää kärsimässä. FC Lahden maalivahti Anton Munukka piti Reipasta pystyssä ja myös viirupaidat pääsivät otteluun mukaan. Ensimmäisen jakson lopulla FC Lahden edustusjoukkueen Vilho Huovila iski kaksi osumaa ja vei Reippaan 2—1-taukojohtoon. Roope Niskanen lisäsi vielä Reippaan johtoa heti toisen jakson alkuun ja pisteet matkasivat Lahteen lukemin 3—1.

Voitto nosti Reippaan jälleen kiinni nousukarsintapaikkaan. Kakkosta on jäljellä kaksi kierrosta. Ensin Reipas kohtaa sunnuntaina 1.10. Kisapuistossa FC Futuran. Kakkosen päätöskierroksella viirupaidat matkaavat Joensuuhun JIPPOn vieraaksi lauantaina 7.10.

FC Lahti U18 jatkaa puhtaalla pelillä

FC Lahden U18-työt kohtasivat Ykkösessä kotikentällään sunnuntaina kouvolalaisen FC Peltirummun. Lahti löylytti vierailijaa lopulta lukemin 7—0. Cecilia Murtonen iski ottelussa hattutempun ja Aamu Kinnunen osui kahdesti. Ella Peltola ja Elli Savolainen maalasivat ottelussa kertaalleen.

Ykköstä johtavan FC Lahden kausi jatkuu seuraavaksi kärkikamppailulla myös puhtaalla pelillä sarjaa suorittavaa Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan Myyrmäessä keskiviikkona 27.9. Sarjan päättävällä kierroksella Lahti saa Mukkulaan vieraakseen Helsingin Jalkapalloklubin kolmosjoukkueen.

FC Lahti U17 kaatoi HJK:n

FC Lahden U17-poikien joukkue vieraili SM-sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella Helsingin Jalkapalloklubin vieraana Töölössä sunnuntaina. Klubi meni ottelussa johtoon ensimmäisellä jaksolla. Mitalista taisteleva Lahti nousi kuitenkin toisella jaksolla tärkeään 2—1-voittoon Viljami Kajeniemen ja Aleksi Paalasen maaleilla. FC Lahden edustusjoukkueen maalivahti Osku Maukonen ja hyökkääjä Vilho Huovila pelasivat täydet ottelut. Huovila nappasi ottelussa myös varoituksen.

SM-sarja tulee päätökseen ensi viikonloppuna. Neljäntenä tasapisteissä kolmantena olevan Klubin kanssa oleva Lahti kohtaa lauantaina 30.9. Kisapuistossa Pallokerho Keski-Uusimaan. HJK ja sarjassa toisena oleva Oulun Luistinseuran ja AC Oulun yhteisjoukkue pelaavat vastakkain Oulussa. Lahdella on vielä sauma mitaliin voittamalla oma ottelunsa.

Lahtelaisväriä Kansojen liigassa

Historian ensimmäisen naisten Kansojen liigan ensimmäisellä kierroksella nähtiin kentällä myös lahtelaisväriä. FC Lahden naisten edustusjoukkueen Katrin Kirpu vaihdettiin kentälle Viron maajoukkueen kohdatessa Tartossa Kazakstanin. Ottelu päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin. Kirpu ja Viron maajoukkue kohtaavat vielä maajoukkuetauon aikana Israelin tiistaina 26.9. Tartossa.

FC Kuusysi varmisti sarjanousunsa

Lahtelaisvoitto nähtiin myös Miesten Nelosessa, kun FC Kuusysi varmisti sarjanousunsa perjantaina kaatamalla Myrskylän Myrskyn Kisapuistossa 14—0. Konsta Kosola osui kuudesti ja Driton Shala merkkautti itselleen myös hattutempun. Miro Sundholm, Tuomas Jäntti ja Joona Numminen pääsivät ottelussa myös maalinmakuun vähintään kerran.

Kuva: Aleksi Tikkala