Karlux -KIERROSKATSAUS: Lahtelaiset saalistivat tärkeitä pisteitä

Vaikka FC Lahden Veikkausliiga-kauden kotiavaus peruttiin, oli vappuviikonloppu vauhdikas myös jalkapallokentillä. Viikonlopun aloitti naisten edustusjoukkue ja päätti yhteistyöseura Lahden Reipas, joka eteni Suomen Cupissa komeasti jatkoon. Mukana loistavaa tulevaisuutta paikallisesti rakentamassa Karlux.

Naisten Ykkösessä dramaattinen lisäaika

FC Lahden naisten edustusjoukkue kohtasi perjantaina Kisapuistossa Ilveksen kakkosjoukkueen Naisten Ykkösen kolmannella kierroksella. Viivi Moilanen vei Lahden johtoon tasaisen ottelun ensimmäisellä jaksolla. Ilves tuli tasoihin toisen jakson puolivälissä, mutta Lahti painoi toisella jaksolla peliä yhä enemmän tamperelaisten maalille. Lopulta Elli Savolainen iski Lahden johtoon lisäajan alussa. Ilves kuitenkin kampesi itsensä tasoihin vielä lisäajan lopussa Elli Näsmanin komealla kaukolaukauksella.

Kolmen kierroksen jälkeen Lahti on Ykkösessä viidentenä. Sarja jatkuu lahtelaisten osalta vierasottelulla Esbo Bollklubbia vastaan sunnuntaina 7.5. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 14.5. Pallo-Iiroja vastaan.

Lahden Reipas eteni jatkoon Cupissa

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas matkusti Vapuksi Iisalmeen Suomen Cupin kolmannen kierroksen otteluun. Vastustaja viirupaidoilla oli PK-37. Reipas hallitsi ottelua ja eteni toisen jakson osumilla jatkoon maalein 3—1. Lirinis Haziri osui kahdesti ja Asaad Babiker kertaalleen.

Lahden Reippaan sarjaottelut Kakkosessa jatkuvat vieraissa, sillä lauantaina Reipas matkaa Helsinkiin. Viirupaitoja isännöi PK-35. Reippaan seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 12.5. Atlantis FC:n Akatemiaa vastaan.

FC Lahden juniorit jatkoivat hyviä otteitaan

FC Lahden U17-pojat jatkoivat SM-karsintaansa voitokkaasti. Lahti kaatoi vieraskentällä Pallokerho Keski-Uusimaan lukemin 2—1. Lahden maaleista vastasivat Joel Keiski ja Jospin Ndabawedje. FC Lahti on karsintalohkonsa kolmas FC Hongan ja Helsingin Jalkapalloklubin jälkeen. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat HJK:n sunnuntaina 14.5.

FC Lahden U18-tytöt puolestaan nousivat Ykkösessä lisäajalla takaa-ajoasemasta Tikkurilan Palloseuran vieraana 3—3-tasapeliin Sanni Saarisen, Vera Björkin ja Oona Hämäläisen maaleilla. Kisapuistossa samassa sarjassa pelaava U18-tyttöjen kakkosjoukkue kohtasi puolestaan Jyväskylän Pallokerhon. Lahti voitti runsasmaalisen ottelun lopulta 6—3. Edustusjoukkueen Elli Savolainen iski kaksi osumaa. Muut maalintekijät olivat Fatima Diagne, Ella Peltola, Helmi Rönkkö ja Cecilia Murtonen. Lahtelaiset pelaavat seuraavana paikallisottelun keskenään sunnuntaina 7.5. Kakkosjoukkue johtaa sarjaa puhtaalla pelillä neljän kierroksen jälkeen ja ykkösjoukkue on seitsemäntenä.

Lue FC Lahden Ykkösen joukkueen otteluraportti tästä.

Lue Lahden Reippaan otteluraportti tästä.

Kuva: Aleksi Tikkala