Karlux -KIERROSKATSAUS: Huovilalla tehokas viikonloppu

FC Lahden joukkueet olivat jälleen tulessa viikonlopun jalkapallokierroksella. Edustusjoukkueet vierailivat satamakaupungeissa. Vanhimmat juniorit nappasivat komeat voitot ja myös yhteistyöseura Lahden Reipas nappasi komean kotivoiton. Mukana loistavaa tulevaisuutta rakentamassa Karlux.

Edustusjoukkueet satamakaupungeissa

FC Lahden miesten edustusjoukkue vieraili Turussa FC Interin vieraana. Inter meni ottelussa johtoon, mutta toisella jaksolla Lahdella oli pelistä otetta. Julius Tauriainen keskitti ja Matheus Alves puski Lahden tasoihin. Inter kuitenkin kairasi 2—1-voiton. Lahti on tasaisessa sarjassa toiseksi viimeisenä, kun Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua. Lahti päättää runkosarjan kahdella kotiottelulla, joista ensimmäinen pelataan keskiviikkona. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.

Naisten edustusjoukkue vieraili puolestaan Ykkösen runkosarjan päätöskierroksella Kotkassa KTP:n vieraana. Minttu Takanen vei Lahden johtoon ensimmäisellä jaksolla. Elli Savolainen lisäsi lahtelaisjohtoa toisen jakson alussa. KTP kavensi lahtelaisten omalla maalilla, mutta Lahti kesti KTP:n loppukirin ja nappasi arvokkaan 2—1-vierasvoiton mukaansa. FC Lahti jäi alempaan loppusarjaan, mutta voitto KTP:stä kasvatti eroa putoajan paikalla oleviin jo seitsemään pisteeseen. Loppusarjojen ohjelmat ovat rakenteilla.

Lahden Reipas päätti härkäviikon voittoon

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas kohtasi lauantaina Kisapuistossa sarjajumbon Tikkurilan Palloseuran. Asaad Babiker ohjasi Reippaan johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Babiker tuplasi johdon toisen jakson puolivälissä karattuaan läpiajoon. TiPS kavensi, mutta nuori Aleksi Paalanen iski Vilho Huovilan esityöstä uransa ensimmäisen maalin Kakkosessa ja varmisti viirupaidoille 3—1-voiton. FC Lahden Huovila tuli kentälle toisella jaksolla ja alusti maalin. Tänään 18-vuotta täyttävä Eemil Laamanen ja Daniel Koskipalo pelasivat täyden ottelun.

Reippaalla on edessään kolmen ottelun vieraskiertue. Seuraavan kerran Reipas pelaa kotonaan sunnuntaina 1.10. Vierailijaksi saapuu porvoolainen FC Futura. Reipas taistelee yhä nousukarsintapaikasta.

Juniorit komeaan voittoon

FC Lahden U18-joukkue vieraili alle 18-vuotiaiden tyttöjen Ykkösessä Helsingin Jalkapalloklubin kakkosjoukkueen vieraana lauantaina. Fatima Diagne ja Cecilia Murtonen osuivat kahdesti. Klubi teki vain kolme maalia, joten pisteet matkasivat Lahteen lukemin 4—3. FC Lahti jatkaa Ykkösen syyskierrosta puhtaalla pelillä ja on sarjassa toisena. Lahti kohtaa ensi sunnuntaina kotonaan Palokan Riennon.

FC Lahti U17 päätti viikonlopun sunnuntaina SM-sarjan ottelun 6—2-voittoon Rauman Pallo-Iiroista. Vilho Huovila syötti kaksi osumaa ja teki itse kaksi. Maalinteossa kunnostautuivat myös Eemil Kuparinen, Aleksi Paalanen, Miro Köykkä ja Viljami Kajeniemi. Viidentenä SM-sarjassa oleva Lahti kohtaa seuraavaksi kotikentällä ensi sunnuntaina sarjajohtajan FC Hongan.

Lue FC Inter – FC Lahti -ottelun raportti tästä.

Lue KTP – FC Lahti -ottelun raportti tästä.

Kuva: Aleksi Tikkala