Karlux -KIERROSKATSAUS: Edustusjoukkueille tärkeitä pisteitä

Viikonloppu tarjoili lahtelaisille isoja pisteitä. FC Lahden miesten edustusjoukkue nousi sijan Töölöstä haetulla pisteellä ja naisten edustusjoukkue nappasi pakkovoiton Tampereelta. Lahden Reippaan komea kausi tuli päätökseen Kisapuistossa. Mukana loistavaa tulevaisuutta rakentamassa Karlux.

Töölön piste palautti säilymisen omiin käsiin

FC Lahden miesten edustusjoukkue kohtasi lauantaina Töölössä IF Gnistanin. Lahti meni ottelussa kahdesti johtoon, mutta Gnistan tasoitti molemmilla kerroilla. Ensimmäisellä jaksolla Pablo Andrade iski ottelun avausmaalin, mutta Gnistan tuli jakson lopussa tasoihin. Samuel Pasanen vei Andraden esityöstä Lahden uudelleen johtoon toisen jakson ensimmäisellä minuutilla. Gnistan kampesi itsensä kuitenkin toistamiseen tasoihin ja pisteet tasattiin lukemin 2–2.

Tasapelipiste nosti kuitenkin FC Lahden karsintaviivan päälle ohi IFK Mariehamnin maalieron turvin. Liigan päätöskierroksella on siis valtavat panokset, sillä IFK:n ja Lahden välinen maaliero on niukka. FC Lahti saa päätöskierroksella lauantaina 19.10. vieraakseen Hiihtikselle putoamiseen jo tuomitun Ekenäs IF:in ja IFK kohtaa samanaikaisesti vieraskentällä AC Oulun. Ottelut ratkaisevat suoran säilyjän ja karsintaan joutuvan. Putoamiskamppailun kaikki hetket suorana Ruudusta. Otteluliput kotiotteluun ennakkoon myy Tiketti.

Tampereelta pakkovoitto

FC Lahden naisten edustusjoukkue oli pakkovoiton edessä Tampereella Ilveksen kakkosjoukkueen vieraana. Tappio olisi kasvattanut Ilveksen ja Lahden piste-eron niin suureksi, että lahtelaisten putoaminen olisi varmistunut. Lahti kuitenkin haki pakkovoiton 5–1-murskalukemin. Elli Savolainen iski kahdesti. Anniina Jurvanen ja Ella Pesonen osuivat kertaalleen. Yksi osumista merkittiin Ilveksen omaksi maaliksi.

Voitollaan Lahti kavensi eron putoamisviivan päällä olevaan Ilvekseen jälleen pisteeseen, kun jäljellä on kaksi kierrosta. Viivan alapuolella on Lahden edellä on vielä Pallo-Iirot, joka on Ilveksen kanssa tasapisteissä. Pallo-Iirot ja Ilves kohtaavat toisensa ensi kierroksella. Lahti puolestaan matkustaa lauantaina 12.10. Oulu Nice Soccerin vieraaksi. Päätöskierros pelataan lauantaina 19.10. ja Lahti kohtaa tuolloin Kisapuistossa Vantaan Jalkapalloseuran.

FC Lahti U18 lopetti kautensa murskatappioon

FC Lahden alle 18-vuotiaiden tyttöjen joukkue kohtasi SM-sarjan päätöskierroksella lauantaina vieraskentällä Espoon Palloseuran. Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen kotijoukkue EPS meni menojaan ja voitti ottelun 7–1-murskalukemin. Lahden ainokaisen iski Sanni Saarinen. Lahden lopullinen sijoitus SM-sarjassa oli kahdeksas.

FC Lahti U17 kärsi vajaamiehisenä tappion

FC Lahden alle 17-vuotiaiden poikien joukkue haastoi SM-sarjassa Tampereella Ilveksen. Kotijoukkue meni johtoon, mutta Lahti tuli ensimmäisen jakson lopussa tasoihin Oliver Helttusen osumalla. Vartti ennen loppua Elias Riihelä katseli suoraa punaista korttia ja Lahti joutui alivoimalle. Ilves hyödynsi ylivoiman ja voitti ottelun lukemin 2–1.

FC Lahti on SM-sarjassa seitsemäntenä, kun sarjaa on jäljellä kaksi kierrosta. Lahti saa ensi sunnuntaina 13.10. Kisapuistoon vieraakseen Turun Palloseuran. Päätöskierroksella lahtelaiset matkaavat VJS:n vieraaksi Vantaalle.

Lahden Reippaan kausi päättyi jatko-otteluun

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas pelasi komean kauden ja selviytyi lohkovoittajana nousukarsintoihin. Nousukarsinnoissa Reipas sai vastaansa Hämeenlinnan Jalkapalloseuran. Kaurialassa pelattu ensimmäinen osaottelu päättyi 1–1-tasapeliin, joten ratkaisu jäi lauantaille Kisapuistoon. Ottelu oli 90 minuutin jälkeen tasan 0–0, joten Kisapuistossa mentiin jatko-otteluun. HJS osui jatko-ottelun alussa ja puolusti johtoaan onnistuneesti loppuun asti. Näin viirupaitojen kausi sai päätöksensä ja HJS eteni nousukarsintafinaaliin.

Kuva: Anton Kunnas