placeholder

Kari Arkivuo palaa kotiin

Arkivuo palaa Lahteen Ruotsin pääsarjaseura BK Häckenistä. 36-vuotias Arkivuo on lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti ja debytoi FC Lahden paidassa jo vuonna 2001.

FC Lahdesta Arkivuo siirtyi kauden 2005 päätteeksi Norjaan Sandefjordiin. Kolmen Norjan kauden jälkeen tie vei hänet Hollantiin Go Ahead Eaglesin riveihin. Vuodesta 2010 asti Arkivuo edusti BK Häckeniä, jonka riveissä lahtelaisväkkärä voitti muun muassa kahdesti Ruotsin Cupin. Yhteensä otteluita Häckenissä on kertynyt jo komeat 228, joista 193 pääsarjassa. Häckenillä kautta on jäljellä kahden ottelun verran.

Arkivuo itse on erittäin innoissaan paluustaan. Hän kokee tuovansa joukkueeseen kokemusta ja esimerkkiä nuorille pelaajille. Tulevasta roolistaan hän ei osaa vielä sanoa. Arkivuo katsoo tähän astista uraansa ylpeydellä, mutta haluaa menestyä vielä Lahdessakin.

– Minulla on aivan loistavat fiilikset. Paljon on tapahtunut, kun edellisen kerran juoksin Stadionin nurmella. Olen ollut kolmessa maassa ja kolmessa seurassa. Pisimpään olen ollut tietysti Göteborgissa. Voin katsoa ylpeänä uraani, että olen ollut päässyt pelaamaan ulkomailla ja Suomen maajoukkueessa. Ruotsissa voitimme kahdesti Cupin, joista toinen mestaruus tuli tänä vuonna. Lisäksi olimme Ruotsissa hopealla kaudella 2012. Nyt pääsen kotiin pelaamaan kavereiden ja läheisten eteen kotikaupunkiini. FC Lahden runko alkaa pikku hiljaa rakentua ja uskon, että taistelemme europaikoista. Pyrin olemaan esimerkkinä nuorille pelaajille. Tarkempi roolini selviää myöhemmin, mutta minulta luonnistuu yhä laitapelaajan roolit niin ylempänä kuin alempanakin, Arkivuo naurahtaa.

Arkivuo on pelannut FC Lahden paidassa 101 Veikkausliigaottelua, joissa on syntynyt komeat 12 maalia. Lisäksi hän on pelannut 56 A-maaottelua, joissa hän on tehnyt yhden maalin. Arkivuo on urallaan kantanut myös maajoukkueen kapteeninnauhaa.

FCLahtiTV:n throwback vuoteen 2003. Kari Arkivuo niittaa Tammelassa Tampere Unitedin verkkoon 3-1 voittolukemat.