placeholder

Kalle Multanen siirtyy FC Lahteen

Kaksi edellistä kautta ykkösessä pelaavaa FC Hakaa edustanut Multanen liittyy Lahden vahvuuteen suurella innolla.

– Aivan loistavilla fiiliksillä! Tämä on minulle erittäin hieno mahdollisuus, Multanen hehkuttaa.

Multanen on takonut parina viime kautena ykkösessä peräti 49 maalia ja taskussa on kaksi perättäistä maalikuninkuutta. Keskushyökkääjänä viihtyvä Multanen on hankittu Lahteen tekemään maaleja ja siihen huutoon hän aikoo myös vastata.

– Olen hyvä tekemään maaleja ja sitä olisi tarkoitus jatkaa Lahdessa, Multanen heittää.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas toivottaa Multasen tervetulleeksi joukkueeseensa. Multasen perässä oltiin jo vuosi sitten, mutta silloin voimassaoleva sopimus Hakan kanssa esti siirtoaikeet.

– Suomessa ei ole liikaa maalintekijöitä. Kahdessa kaudessa 49 maalia kivikovassa ykkösessä keskikastin Hakassa, eikä sarjakärjen paidassa. Kovia lukemia. Hän on pystynyt vuodesta toiseen tekemään maaleja. Yritettiin jo viime vuonna, mutta hänellä oli sopimusta jäljellä. Suomessa ei juuri siirtokorvauksia maksella. On seurattu pidempään ja nyt tuli ajankohtaiseksi, Korkeakunnas sanoo.

Multanen kävi viime viikolla kerran mukana Kuhnureiden harjoituksissa. Joukkue tuli jo tutuksi, mutta kaupunkiin tutustuminen saa vielä odottaa.

– En ole kaupunkiin hirveästi ehtinyt tutustua. Todella hyvin otettiin vastaan sen harjoituksen aikana. Tuntui mukavalta olla, Multanen kertoo.

Multanen on erilainen hyökkääjätyyppi kuin ensi kauden joukkueeseen niin ikään kuuluva Matheus Alves.

– Juoksuhaluinen ja tekee pystysunnassa hyviä liikkeitä. Ilmiömäinen kyky hakeutua maalipaikolle. Ei se salaisuus ole, että meillä oli iso vaje hyökkäyspään tehoissa. Yhdet treenit veti Alveksen kärkiparina. Hyvin täydentävät toisiaan, voi olla hyvinkin tuhoisa kaksikko ensi kaudella, ”Toke” varoittaa.

Multasella on kokemusta liigatasolta Hakan paidasta kausilta 2008 – 2011, jonka aikana hän pelasi 28 pelissä tehden niissä neljä maalia. Todellinen läpimurto liigatasolla odottaa siis vielä itseään. Ykkösen ja liigan välillä on tasoero, mutta itseluottamusta puhkuva Multanen ei usko sen koituvan esteeksi.

– Totta kai siinä on tasoero, mutta en olisi lähtenyt jos en uskoisi itseeni. Läpimurto on selkeä tavoite ensi vuonna, Multanen vakuuttaa.

Uran ensimmäinen liigamaali syntyi juurikin Lahtea vastaan. Multanen muistaa vielä kyseisen osuman kirkkaasti.

– Pitää paikkansa. Puskin kulmasta. Me voitettiin se peli kyllä, olisiko ollut 4-1, Multanen muistelee.

Multanen opiskelee parhaillaan Vierumäellä liikunnanohjaajaksi. Koulusta on tarkoitus valmistua reilussa parissa vuodessa.

– Aloitin syyskuussa. Riippuu vähän, 2,5 vuotta on minun kohdalla realistinen. Se on monimuoto toteutus, jossa on kerran kuukaudessa kolmen päivän lähijaksoja, Multanen valottaa.

Jalkapallo saa jäädä hetkeksi ennen kuin valmistautuminen ensi kauteen alkaa.

– Olisi tarkoitus tyttöystävän kanssa tehdä lomareissu, siinä saa riittävästi nollattua ajatuksia futiksesta, Multanen päättää.

Multasen sopimuksen myötä FC Lahdella on kasassa yhdeksän pelaajasopimusta ensi kaudeksi.