Jussi Lumiolle Palloliiton kultainen ansiomerkki

FC Lahden taustahahmona seuran perustamisesta asti toiminut Jussi Lumio palkittiin FC Lahden kauden päätösjuhlassa Suomen Palloliiton kultaisella ansiomerkillä. Lumio on seuran ensimmäinen kultaisella ansiomerkillä palkittu henkilö, joka saa ansiomerkin pelkästään toimimisesta FC Lahdessa. Voimahahmo on toiminut Lahdessa muun muassa toimitusjohtajana, hallituksessa ja pelaaja-asioiden hoitajana.

Jo FC Lahden perustamisessa vahvasti mukana ollut 55-vuotias Jussi Lumio on nähnyt kaikki seuran ylä- ja alamäet aitiopaikalta. Hän on ollut myös seuran edustajana liigahallituksessa neljällä eri vuosikymmenellä, joten hän on päässyt seuraamaan suomalaisen huippujalkapallon kehitystä aitiopaikalta. Lumio kiittää koko seurayhteisöä ja korostaa ihmisten merkitystä.  

– Henkilökohtaisesti minulle parasta tässä ovat ihmiset. Noin 30 vuoden aikana olen tavannut huikeita ihmisiä kentällä, valmennuksessa ja taustoissa ja kentän ulkopuolella. Lahtelainen jalkapalloyhteisö ansaitsisi arvostuksensa vihdoin Kisapuiston stadionin muodossa, vähäsanainen Lumio summasi.

FC Lahden kauden päätösjuhlassa palkittiin myös Suomen Palloliiton hopeisella ansiomerkillä puheenjohtaja Mika Halttunen. Palloliiton pronssisen ansiomerkillä palkittiin Anitta Hukka. Kultaiset seuratoimijamerkit 25 vuoden seuratyöstä myönnettiin Sanna Ruotaselle, Tuija Haveriselle, Hannu Koposelle ja postuumisti kesällä menehtyneelle Hannu Leskiselle. Hopeisilla seuratoimijamerkeillä kymmenen vuoden seuratyöstä palkittiin Simo Kokkonen, Taneli Okkonen ja Pinja Rosilainen.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen