placeholder

Jussi Länsitalo jatkaa FC Lahdessa

25-vuotias laitapelaaja Jussi Länsitalo on allekirjoittanut FC Lahden kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Viime kaudella Länsitalo ehti ennen loukkaantumistaan pelata 18 ottelussa ja tehdä niissä kaksi maalia.

Uunituore jatkosopimus kohotti tunnelmat korkealle.

– Tunnelmat ovat tietysti hyvät! Hyvällä fiiliksellä nimi paperiin alle. Mukavaa, että seuralta tuli heti sellainen viesti, että haluaa tehdä sopimuksen, vaikka on loukkaantuminen alla. Lopulta saimme melko nopeasti sovittua asiat, Länsitalo kertoo.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli erittäin mielissään luottopelaajansa jatkosopimuksesta.

– Olen tosi iloinen, että Jussi jatkaa! Jussi on monipuolinen ja monikäyttöinen laitapelaja, jolta luonnistuu kaikki laitaroolit pakista linkkiin ja hyökkääjään. Antaa aina kaikkensa kentällä ja on joukkuepelaaja kentällä ja sen ulkopuolella. Huikean hieno ihminen ja upea pelaaja. Kantaa vastuuta muutenkin kuin omalta siivulta. Pelikavereiden ja valmentajan arvostama. Tasainen pelaaja, josta tietää aina mitä saa, Korkeakunnas ylistää.

Loppukesästä Länsitalo koki kovia kotipelissä KuPSia vastaan, kun hänen polvestaan katkesi eturistiside. Länsitalolla oli parin vuoden takaa kokemusta vastaavasta vammasta, kun hänen toisestaan polvestaan katkesi eturistiside. Toipumisennuste täyteen pelikuntoon on näissä tapauksissa ollut perinteisesti 6-8 kuukautta.

Tunnelmat loukkaantumisen jälkeen vetivät mielen matalaksi ja uran jatkuminen oli kaikkea muuta kuin varmaa.

– Silloin heti loukkaantumisen jälkeen ensimmäisinä viikkoina kävi kaikenlaista päässä. Sekin vaihtoehto kävi mielessä, että jäisi pelit kokonaan. Enemmän ja enemmän, kun on saanut ruveta kuntouttamaan jalkaa, on fiilis taipunut takaisin kentälle. Seuralta tuli selvä viesti, että uskoo minuun. Kiitokset seurajohdolle ja valmennukselle luotosta. Siinä mielessä oli helppo tehdä päätös, Länsitalo valottaa.

Kuntoutus on edennyt suunnitelmien mukaan ja takaisin pelikentillä ”Länkkäri” tullaan näkemään ensi keväänä.

– Ihan aikataulussa mennään kuntoutuksen suhteen. Viime viikolla tuli kolme kuukautta täyteen leikkauksesta ja sain lääkäriltä juoksuluvan. Nyt alkaa uusi vaihe kuntoutuksessa ja saa tehdä asteittain kovempaa harjoittelua. Maaliskuussa tulee kuusi kuukautta täyteen leikkauksesta. Silloin saa aloittaa täysipainoisen harjoittelun ja pelaamisen. Huhtikuun alussa, kun tosipelit alkavat, olen viimeistään täydessä kunnossa, Länsitalo miettii.

Päättyneellä kaudella FC Lahti sijoittui viidenneksi. Ensi kauden Länsitalo toivoo päättyvän mitalijuhliin ja henkilökohtaisella tasolla vakaa tarkoitus on pysyä terveiden kirjoilla.

– Viime kausi oli tavallaan pettymys. Itsekin odotti, että olisi voitettu jonkinlaista mitalia. Se on mennyttä. Ensi vuonna halutaan, että voittaisikin jotain. Henkilökohtaisella tasolla ei tavoitteita tarvitse hirveästi miettiä. Tavoite on, että saisin pelattua ehjän kauden, kun molemmat polvet on tässä leikattu. On ollut hyviä kauden puolikkaita, mutta se ei tyydytä, kun ei pysy koko kautta kunnossa. Kroppa ainakin siihen kuntoon, että pystyy pelaamaan hyvän kauden. Uskon, että joukkueenakin päätetään, että halutaan voittaa jotain. Kauden päätteeksi ainakin se pronssinen mitali roikkumaan kaulasta, Länsitalo paaluttaa.

Joukkueen rakentumista ensi kaudeksi Länsitalo on seurannut hyvillä mielin, vaikka vaihtuvuutta onkin ollut paljon. Kuhnurinipusta on muodostumassa jälleen kilpailukykyinen ja ensi kauteen voidaan lähteä kunnianhimoisin tavoittein.

– On ollut puhe, että pelaajabudjettia tiputetaan viime kaudesta. Silti uskon, että saadaan kova nippu kasaan. Tiedän, että kentällä tulee olemaan innokkaita ja motivoituneita jätkiä, jotka jättävät kaiken kentälle. Viime kaudesta saadaan vahva runko pidettyä kasassa, mutta harmittaa, että hyviä äijiä lähtee muualle. Tässä kun saadaan pari kovanluokan vahvistusta vielä, niin hyvä tulee, Länsitalo uskoo.

Joulun ajaksi tuore tradenomi pyyhkii Suomen pölyt kengistään ja suuntaa Aasian lämpöön ansaitulle lomalle.

– Lähden huomenna lentokentälle. Tarkoitus on olla pari viikkoa Aasiassa. Reissaan Kambodžassa ja Pohjois-Thaimaassa. Thaimaan rannoilla sitten joulu rauhallisesti. Valmistun Lahden Ammattikorkeakoulusta tradenomiksi. Kirjoitin opparin valmiiksi, kun loukkaannuin. Jotain positiivista siinäkin, sain hyödynnettyä ajan. Todistuksen saan ennen joulua, Länsitalo avaa suunnitelmiaan.

– Kaikille FC Lahden ystäville hyvää joulua ja menestystä uudelle vuodelle, Länsitalo päättää.

Länsitalon sopimuksen myötä FC Lahdella on ensi kaudeksi kasassa viisitoista pelaajasopimusta.