Juniorikatsaus: Lahtelaisille arvokkaita pisteitä

Vaikka FC Lahden viikko alkoi tappiolla, on Lahteen tullut pisteitä ja ilonaiheita viikonlopun ja alkuviikon aikana jalkapalloviheriöiltä. Lahden Reippaan mukana oli useita FC Lahden pelaajia. Lisäksi junioripalloilijat pelasivat sarjoissaan kiihkeitä kamppailuja.

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas pelasi Jari Litmasen valvovan silmän alla sekä perjantaina että tiistaina. Perjantaina lahtelaiset vierailivat Kouvolan Anjalankoskella MYPAn vieraana. MYPA meni ottelussa 2-0-johtoon ennen Reippaan heräämistä. Miska Verkko toi viirupaidat maalin päähän, mutta Reippaan kiri ei riittänyt. FC Lahdesta Reippaan riveissä perjantaina pelasivat Asaad Babiker ja Daniel Koskipalo.

Tiistaina Reipas puolestaan kävi Helsingin Pukinmäessä Atlantis FC:n vieraana. Reipas siirtyi alussa johtoon Berat Kösen osumalla. Atlantis tuli rinnalle ja ohi, mutta Miska Verkko iski Reippaan tasoihin viimeisellä kymmenminuuttisella. FC Lahdesta mukana olivat tasoitusosuman syöttänyt Lassi Forss, Anton Munukka, Daniel Koskipalo, Riyad El Alami ja Asaad Babiker.

Reipas on yhä Kakkosen A-lohkossa neljäntenä. Sarjajohtaja Järvenpään Palloseuraan on matkaa 12 pistettä. Tippujan paikalla olevaan Mikkelin Pallo-Kissoihin on puolestaan 11 pistettä. Reipas pelaa kotonaan tulevana lauantaina. Vieraaksi Kisapuistoon saapuu Nurmijärven Jalkapalloseura.

FC Lahti A vieraili lauantaina Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kotikentällä. Lahti nappasi 2-0-voiton kotimatkalleen. Tuomas Kautonen vei lahtelaiset johtoon ja 2-0-osuman viimeisteli kenttäpelaajana pelannut maalivahti Elmo Laaksonen. FC Lahti on SM-sarjassa kuudentena ja seuraavaksi lahtelaisnippu kohtaa kotikentällään sunnuntaina Grankulla IFK:n.

FC Lahti B vieraili Turussa paikallisen Palloseuran vieraana. Lahti nappasi komean 5-0-voiton. Onni Hänninen iski neljä osumaa ja Bacary Traore yhden. Edustusjoukkueen Anton Munukka torjui nollapelin. FCLahti on BSM-sarjassa kymmenen ottelun jälkeen sijalla 11. Tulevana lauantaina lahtelaiset matkaavat PPJ:n vieraaksi Helsinkiin.

FC Lahti T18 pelasi ensimmäisen kotiottelunsa Ykkösessä. Tappiolla vieraissa aloittanut Lahti kärsi kotikentällään 2-0-tappion Helsingin Jalkapalloklubin kakkosjoukkueelle. Lauantaina FC Lahdella on jälleen helsinkiläisseura vastassa, kun lahtelaiset kohtaavat Pihlajanmäessä PK-35:n.

FC Lahti C15 kärsi lauantaina tappion Turussa. Turun Palloseura iski alkuun kolme osumaa, eikä Lahti saanut kavennusmaalia hyvästä yrityksestä huolimatta aikaiseksi. Tappio oli lahtelaisille vasta kauden ensimmäinen ja se näkyy myös sarjasijoituksessa. FC Lahti on sarjassa toisena HJK:a viisi pistettä perässä.

FC Lahti C14 kohtasi lauantaina HJK:n ja maanantaina NJS:n. Lahti taisteli Klubia vastaan 1-1-tasapelin. Maanantaina puolestaan Lahti nappasi 3-1-voiton. FC Lahti on sarjassa kuudentena 11 pistettä sarjakärkenä olevaa Klubia perässä.

Lue Lahden Reippaan MYPA-ottelun otteluraportti tästä ja Atlantis-raportti tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola