placeholder

”Joukkue selvisi hyvin tulikasteestaan”

FC Lahti aloitti kautensa vierastasapelillä FC Interin vieraana. 1-1 tulokseen päättynyt ottelu oli alusta loppuun tasaista vääntöä.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas piti nähtyä 90-minuuttista hyvänä kauden avausotteluna.

– Tasainen peli, ihan hyvä kauden ensimmäinen ottelu. Joukkue selvisi hyvin tulikasteestaan. Lähtökohtaisesti suhteellisen tyytyväinen, vaikka muutama huono jakso pelin sisälle sattuikin. Ei juurikaan hätää pelillisesti. Pikkusen huolellisemmilla ratkaisuilla ensimmäisellä puoliajalla oltaisiin voitu maali tehdä. Aktiivinen ja pirteä esitys joukkueelta, Korkeakunnas arvioi.

– Maali saatiin tehtyä, mutta sen jälkeen passivoiduttiin turhaan. Vastustaja pääsi peliin mukaan ja sai paljon erikoistilanteita. Flipperipallo koitui kohtaloksemme. Harmittaa aina tietysti johtoaseman menestys, mutta sitä ei kannata jäädä voivottelemaan, Korkeakunnas jatkaa.

57´ minuutin kohdalla lainapelaaja Ivan Solovyev päästettiin irti. Solovyev oli ehtinyt harjoitella joukkueen kanssa ennen ottelua ainoastaan kaksi kertaa, mutta hänen uransa Lahden paidassa alkoi varsin räväkästi. Pari minuuttia kentällä oltuaan hän tarjoili loistavan keskityksen Jasse Tuomisen puskemaan maaliin.

– Näkee, että kyseessä on ammattimies. Kaikki ratkaisut harkittuja pallon kanssa. Erityisosaamista on aika lailla. Ilahduttaa meitä varmasti paljon. Tässä on nyt hyvää aikaa ajaa häntä sisään, ”Toke” kehuu.

Joukkueen lähtöasetelmat otteluun ei aivan optimaaliset olleet. Lahti ei päässyt harjoittelemaan luonnonnurmelle ollenkaan ennen ottelua ja pelaajien paperiasioiden kanssa riitti haasteita.

– Meillä oli haasteita paperiasioiden kanssa, Solovyev ja Bonilha saatiin viime hetkellä mukaan. Tämä oli ensimmäinen kerta luonnonnurmella, Korkeakunnas sanoo.

– (Duarte) Tammilehdon kohdalla oli tiedossa, ettei hän vielä ihan 90-minuutin kunnossa ole. ”Boni” tuli hyvin sisään. Saatiin useampi debytantti. Upean pelin pelannut Jasse vaihdettiin lopussa ja pääsi kentältä aplodien saattelemana. Boris (Tatar) sai merkinnän debyytistä, eikä sitä tarvitse enää jännitellä, Korkeakunnas kertoo.

Tositoimissa Lahti on seuraavan kerran reilun viikon päästä, kun HIFK saapuu kyläilylle Kisapuistoon.

– Jatkossa ollaan vielä terävämpiä ja päästään alustojenkin kanssa tutuksi. Euller on ensi viikolla täysillä mukana ja Länsitalon Jussikin lähestyy pelikuntoa. Saadaan hitsattua joukkueen viimeisetkin palaset yhteen, Korkeakunnas päättää.