Joukkue antoi Zenelille syntymäpäivälahjaksi voiton

Ottelun ensimmäinen jakso ei hienouksia tarjonnut. Lahti hallitsi hienokseltaan, mutta vierailija puolusti tiiviisti. Lahden paras paikka tuli Loorents Hertsille, joka pääsi kurkottamaan takatolpalta Kari Arkivuon keskitykseen. Hertsi ei saanut täysin puhdasta osumaa palloon ja peliväline lipui sivuverkkoon. Toisessa päässä Joona Tiainen nollasi jakson lopussa Olli Jakosen, joka pääsi jatkamaan Jakob Gottbergin keskityksen päin Tiaista. Näin ollen tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Toisella jaksolla Lahti iski heti alussa. Pyry Lampinen pelasi Altin Zeqirin karkuun ja juuri vaihdosta tullut Zeqiri sijoitti pallon varmasti alakulmaan ja siirsi Lahden johtoon. Minuutteja myöhemmin Lahti onnistui toistamiseen. Arlind Sejdiu haastoi ja karkasi tammisaarelaisilta viimeistelemään 2-0-osuman.

Nopeiden osumien jälkeen ottelu hieman tasottui, mutta Lahti ei juuri päästänyt vierailijoita maalipaikoille. Hieman tunnin jälkeen vierailijat saivat kuitenkin luotua maalipaikan ja he käyttivät sen. Entinen FC Lahti -peluri Xhevdet Gela antoi täydellisen pystysyötön ja Olli Jakonen ajoitti juoksunsa linjan taa oikeaan aikaan. Jakonen kiersi Joona Tiaisen ja kavensi ottelun tilanteeksi 2-1.

Takaiskun jälkeen Lahti hallitsi peliä selkeästi ja loi muutaman maukkaan maalipaikan. Parhaat paikat siunaantuivat Sejdiun ja Zeqirin lisäksi Loorents Hertsille, Eemeli Virralle ja Jasin Assehnounille. EIF:n maalilla torjunut Mehdi El Moutacim venyi kuitenkin kerta toisensa jälkeen lahtelaisten yritysten eteen.

Minuutteja ennen loppua FC Lahti naulasi pelin lopullisesti. Jasin Assehnoun kaadettiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Assehnoun asteli itse ampumaan rangaistuspotkua ja varman sijoituksen jälkeen kotijoukkue johti 3-1. Ottelu päättyi samoihin lukemiin ja Lahti nappasi kauden avausvoittonsa.

Ottelun jälkeen FC Lahden syntymäpäiviään viettänyt päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen näkemäänsä. Hänen mukaansa harjoituksissa tehdyt asiat näkyivät ottelussa. Zeneli uskoo, että joukkueen nuoret pelaajat tuovat tulevalla kaudella paljon iloa lahtelaisille.

– Meillä on viikko alla harjoituksia ja halusimme nähdä ennen ottelua paremmin asioita, joita olemme käyneet läpi. Joukkue toteutti suunniteltuja asioita hyvin. Minusta oli hienoa nähdä kentällä nälkäinen joukkue. Pelikunto tietysti oli osalla pelaajista vielä hieman keskeneräinen ja meille tuli muutama talven tahmeusvirhe. Yksi virhe johti myös vastustajan maaliin, mutta lähtökohdat ovat hyvät. Nuoret pelaajat ovat kypsyneet viime kaudesta ja he ovat luovia ja tuovat peliin pirteyttä. Olen tyytyväinen myös voittoon. Pelaamme aina voitosta jokaisessa ottelussa, mutta tässä ottelussa eniten olen tyytyväinen peli-ilmeeseemme, Zeneli kertoo.

FC Lahti pelaa vielä kaksi harjoitusottelua ennen Suomen Cupin karsinnan käynnistymistä. Ensin Mukkulaan saapuu FC Honka ja kuun lopussa Lahdessa vierailee Turun Palloseura. Molemmat ottelut pelataan rajoituksista johtuen ilman yleisöä.