placeholder

Josu siirtyy FC Lahteen

Josu pelasi ensimmäiset ottelut aikuisten tasolla Espanyolin reserveissä ja UE Olotissa. Espanjasta hän siirtyi kaudeksi 2013 Suomeen ja Ykkösen Seinäjoen Jalkapallokerhoon. Ensimmäisellä kaudella Josu palkittiin liiganousun lisäksi Ykkösen Vuoden pelaajana. Lisäksi hän ehti voittamaan SJK:n riveissä Liigacupin ja pelaamaan kuusi Veikkausliiga-ottelua ennen siirtoaan Italiaan.

Josu siirtyi Italiasta Puolan pääsarjan kautta Intian Superliigan Kerala Blastersiin. Josu pelasi Blastersin riveissä 14 ottelun sarjassa 11 peliä. Intiasta miehen tie vei Yhdysvaltoihin Wilmingtoniin. Josu palasi seuraavaksi kaudeksi takaisin Intiaan ja Kerala Blastersin paitaan ja pelasi jälleen isot minuutit finaaliin yltäneen seuransa väreissä. Lisäksi Josu on käynyt pelaamassa kotimaassaan ja toistamiseen Yhdysvalloissa ennen Lahtea. Mastokaupungin ylpeyteen hän siirtyy Espanjan neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta katalonialaisen UE Llagosteran riveistä. Josu on urallaan edustanut myös Espanjan alle 19-vuotiaiden maajoukkuetta.

(Kuva Lauri Ilola)

Josu on harjoitellut FC Lahden kanssa kaksi viikkoa ja pelasi KuPS:a vastaan käydyssä ottelussa täydet minuutit. Hän väläytteli muutamaan otteeseen tekniikkaansa ja loistavaa vasenta jalkaansa. Josu on jo kerennyt hieman tutustua kaupunkiin ja joukkueeseen ja odottaa tosipelien alkamista. Hän haluaa auttaa joukkuetta voittamaan.

– Olen iloinen sopimuksestani ja odotan innolla joukkueeseen liittymistä tammikuussa. Ensivaikutelmani seurasta on positiivinen. Näen, että seura haluaa saavuttaa paljon Veikkausliigassa tulevalla kaudella. Henkilökohtaisesti haluan auttaa joukkuetta kykyjeni mukaan, jotta voitamme mahdollisimman monta ottelua. Haluan myös pelata hyvää jalkapalloa ja mikä tärkeintä, nauttia joka hetkestä, espanjalainen hymyilee.

FC Lahti pelaa vielä ennen joulua yhden harjoitusottelun. Mukkulaan saapuu Valkeakosken Haka ja ottelu pelataan torstaina 13.12. kello 15.15