placeholder

Josimar Lima FC Lahteen

Josimar Lima on pelannut urallaan Hollannin korkeimmalla sarjatasolla Eredivisienissä Willem II:n ja FC Dordrechtin riveissä. Lahteen Lima siirtyy Jupiler Liigasta Eredivisieniin nousseen FC Emmenin riveistä.

Josimar Lima on syntynyt Kap Verden Saõ Vicentellä, mutta jalkapallo-oppinsa hän on saanut Hollannissa. Lima pelasi juniorina muun muassa Feyenoordissa. Hollannin kansalaisuuden ansiosta hän pelasi Hollannin alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta vaihtoi aikuisiällä edustusoikeuden Kap Verden paitaan. Kap Verden paidassa Lima on pelannut neljä maaottelua. Lisäksi hän kuului maansa parhaan jalkapallosaavutuksen, Afrikan Cup of Nationsin puolivälierän saavuttaneeseen joukkueeseen vuonna 2013.

Lima tuo FC Lahden peliin lisää fyysisyyttä. Lisäksi kapverdeläinen on hyvä avaamaan peliä ja rauhallinen kentällä. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas näkee Limalle käyttöä myös erikoistilanteissa.

– Hän tuo meille uuden ulottuvuuden erikoistilannepelaamiseen, minkä lisäksi hän tuo fyysisyyttä kentälle. Lima on kokenut pelaaja, jolla on paljon kokemusta Hollannista ja sitä kautta saamme pelin avaamiseen laatua ja rauhallisuutta, Korkeakunnas kertoo.