placeholder

Joonas Meronen jatkaa loppukauden FC Lahdessa

FC Lahti on jatkanut maalivahti Joonas Merosen sopimuksen kestämään kauden loppuun.

Lahtelaisten maalivahtitilanne on elänyt tällä kaudella poikkeuksellisen paljon. Alkukaudesta ykkösmaalivahdin viittaa kantanut Tomi Maanoja menetti asemansa hetkeksi Miikka Mujuselle. Mujunen kuitenkin loukkaantui vakavasti kesäkuun loppupuolella. Mujusen jättämää aukkoa kutsuttiin paikkaamaan lahtelaisille viime kausilta tuttu Meronen, jonka kanssa solmittiin aluksi elokuun alkuun kestävä sopimus. Viime otteluissa torjuntavastuuta on kantanut Santeri Pakkanen. Maanoja puolestaan vuokrattiin loppukaudeksi HIFK:iin.

Meronen itse jatkaa loppukauden mielellään tutussa ympäristössä.

– Mukavat fiilikset totta kai. Tuttu porukka, jonka kanssa treenannut koko talven epäsäännöllisen säännöllisesti ja nyt ollut kuukauden mukana. Helppo jatkaa. Tosi tyytyväinen, että hommat menivät tällä tavalla, että päästiin yhteisymmärrykseen, Meronen fiilistelee.

Meronen sai talvella pahan sormivamman, joka piti hänet hyvän tovin pois pelikentiltä. Heinäkuun aikana Meronen on hakenut ottelutuntumaa Lahti Akatemian paidasta ja pelivire rupeaa olemaan kohdillaan.

– Pikkuhilaa alkaa löytymään. Kuusi kuukautta on aika pitkä tauko. Tunnen itseni valmiiksi pelaamaan, Meronen kertoo.

Meronen on seurannut tiiviisti Kuhnureiden otteita jo alkukaudesta saakka.

– Alkukausi lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta viimeinen kuukausi on ollut vähän vaikeata. Koko kausi on mennyt huonosti vieraissa, mutta kotona sentään kulki. Nyt on tavoite saada käännettyä homma samaan vanhaan takaisin, Meronen summaa.

Nuorten pelaajien esiinmarssi lämmittää veskarin mieltä.

– Tosi tyytyväinen Jassen (Tuominen) ja muiden nuorten pelaajien onnistumisia. On aina hienoa, kun löytyy uusia vastuunkantajia, Meronen hehkuttaa.

Meronen taistelee loppukauden ajan pelipaikasta nuoren Pakkasen kanssa, joka on onnistunut pelaamissaan peleissä varsin hyvin.

– Ihan hyvä kilpailutilanne. Santeri on pelannut tosi hyvin ja ansaitsee varmasti pelata vieläkin. Nyt kun Santeri pelaa, niin tuen sitä parhaani mukaan. Jos saan paikan pelata, haluan käyttää sen hyväksi, Meronen miettii.

Vaikkei Lahden tuloskunto ollutkaan heinäkuun aikana mairitteleva, tärkeitä pelejä on edessä paljon ja Meronen toivoo kotiyleisön löytävän tiensä katsomoon sankoin joukoin.

– Kaikki ihmiset katsomoon kannustamaan, joukkue tarvitsee tukea. Toivotaan, että saadaan kurssi kääntymään ja päästään ylöspäin sarjataulukossa. Ei ole varaa höllätä. Sieltä tulee jengit perästä, Meronen naulaa.