placeholder

Joenmäki: ”Kyllähän tässä on saanut pelata”

FC Lahti pelasi sunnuntaina Sonera Stadiumilla 1-1 tasapelin HJK:n kanssa ja saalisti siten arvokkaan vieraspisteen.

Kuhnureiden takalinjoilla vakuuttavasti läpi ottelun esiintynyt ja Leandro Motan maalin syöttänyt Markus Joenmäki kertasi peliä.

– Kyllähän HJK sitä palloa hyvin palloa piti siinä, mutta ei niilläkään hirveästi tekopaikkoja ollut. Niiden maalista voidaan syyttää itseämme. Ehkä maali ei ollut kaverin hyvyyttä vaan meidän oma virhe. Vähän liikaa on tullut noita omanpään virheitä, mistä meille on helposti tehty maali. Ne kun jätetään kokonaan pois niin uskon, että alkaa näyttää paremmalta, Joenmäki sanoo.

– Muuten olen todella tyytyväinen joukkueen esitykseen. Puolustuspää alkaa olemaan aika stabiili. Kaikki tietää, mitä siinä tapahtuu. Ihan positiivinen olo, Joenmäki jatkaa.

Lahti oli toisella puoliajalla siirtyä uudestaan johtoon, kun Xhevdet Gela tykitti hirmupommin HJK-maalin yläristikkoon. Joenmäki heitti kuittia Gelan suuntaan.

– Kelasin, että Gela voisi vetää sisään kerrankin. Jätetään ne rimat. Ne on vähän nyt pomppinut näissä muutamassa pelissä vähän väärään suuntaan, Joenmäki heittää.

Lahti on ollut useampaan otteeseen toisella puoliajalla tyystin eri joukkue kuin ensimmäisellä. Joenmäki on havainnut saman asian.

– Meillä on joka pelissä preseasonilla ja tässä parissa liigaottelussa ollut toinen puoliaika jostain syystä parempi. Jätkät ehkä rentoutuu, eikä ole sitä alkustressiä. Pallo liikkuu paremmin ja tietenkin, kun vastustajakin väsyy niin alkaa löytymään vähän enemmän tilaa, Joenmäki miettii.

Lahti uurasti viikon sisään kolme ottelua, eikä tahti hellitä. Torstaina Kisapuistoon saapuu IFK Marienhamn.

– Kyllähän tässä on saatu pelata. Luulisi pelituntuman olevan pikkuhiljaa taas kohdillaan. Viikkoon kolme peliä. Eiköhän se koko ajan parempaan suuntaan mene. Pikkuisen, kun saadaan vielä jalkoja auki niin hyvä siitä tulee, Joenmäki kertoo.

Lahti on tasannut kauden molemmissa liigapeleissään pisteet loppulukemin 1-1. Torstaina mikään muu kuin voitto ei kelpaa.

– Pikkuhiljaa olisi syytä kaivaa niitä. Jos halutaan tässä taistella, niin ei näistä tasapeleistä ole oikein mihinkään. Tietysti kaverikaan ei saa pisteitä, mutta kyllähän se kolme pistettä tyydyttää enemmän, Joenmäki päättää.

FC Lahti – IFK Marienhamn 23.04.2015 klo 18.30 @Kisapuisto