placeholder

Joenmäki: ”Ei me huonompia olla”

FC Lahti ja IF Elfsborg pelasivat 2-2 -tasapelin Lahden Stadionilla torstaina Europa Leaguen ensimmäisen karsintakierroksen ensimmäisessa osaottelussa.

Lahti lähti otteluun pitämään nollaa omassa päädyssä, mutta niin vain Elfsborg meni kahteen otteeseen johtoasemaan.

– Se ei ollut suunnitelmissa. Kaveri pyöritti hyvin palloa ja ei oikein seurattu miestä niissä tilanteissa. Jos niitä ei seurata ja annetaan tarpeeksi kauan pyöritellä, niin kyllähän ne jostain läpi tulee, Joenmäki tietää.

Ensimmäinen maali tuli pienen maalinedustahässäkän jälkeen, eikä katsomoon täysin erottanut, mitä tilanteessa oikein tapahtui.

– ”Peetu” liukui siihen ja ne oli päällekkäin siinä. Molemmat sitä palloa potki ja se kimposi suoraan vastustajalle. Vähän huonoa tuuria, mutta äijä oli oikeassa paikassa ja painoi sisään, Joenmäki valaisee.

Siitä huolimatta, että Elfsborg sai tehtyä kaksi arvokasta vierasmaalia, jatkopaikka on täysin otettavissa. Siihen tosin vaaditaan nappipeliä viikon päästä pelattavassa toisessa osaottelussa.

– Aina on mahdollisuudet. Tässä on nyt näytetty, ettei me huonompia olla. Meille riittää voitto siellä. Aina näissä peleissä kotietu on iso. Joudutaan ihan parasta antamaan, jotta saadaan sieltä jatkopaikka kotiin, Joenmäki sanoo.

Kuhnurit palasivat reilun vuoden tauon jälkeen Lahden Stadionille. Paikalle oli saapunut yhteensä 3152 silmäparia.

– Hyvä tunnelma oli! Ihmiset oli aika paljon mukana. Ainahan sitä toivoisi enemmänkin porukkaa, mutta iso kiitos paikalle saapuneille. Siitä saa energiaa ja se auttaa meitä kentällä, Joenmäki lähettää kiitokset.

Ensi maanantaina Lahti pelaa kotipelin SJK:ta vastaan, joten lepoaikaa ei juuri siunaannu.

– Huilataan tämä päivä ja huomenna mennään taas. Apinanraivolla, Joenmäki päättää.