placeholder

Jimm’s ja FC Lahti Menace aloittavat elektronisen urheilun yhteistyön

Jimm’s on jatkossa FC Lahti Menace -tiimin pääyhteistyökumppaneita toimittamalla heille tarvittavaa laitteistoa ja tukemalla heitä myös omalla asiantuntemuksellaan. FC Lahti Menace kilpailee tällä hetkellä Counter-Strike: Global Offensive-, Overwatch- ja League of Legends -peleissä. Esimerkiksi viime viikonlopun LanTrek-tapahtumassa FC Lahti Menace voitti Overwatch-turnauksen käytössään olleilla Jimm’s-pelitietokoneilla.

Yhteistyön päätavoitteena on jatkaa suomalaisen elektronisen urheilun kehittämistä ja kasvattamista. FC Lahti Menacen tavoitteena on olla Pohjoismaiden huipputiimi ja luotettava kumppani, joka tarjoaa laajaa ja positiivista näkyvyyttä yhteistyökumppaneilleen. Vahvalla kumppaniverkostolla FC Lahti Menace pääsee tavoittelemaan huippua, ensin Suomessa ja sen jälkeen maailmanlaajuisesti.

”On hienoa saada Jimm’s yhteistyökumppaniksi tukemaan organisaatiotamme ja pelaajiamme”, kommentoi FC Lahti Menacen manageri Teijo Sepponen. ”Jimm’s on ollut mukana elektronisessa urheilussa jo pitkään, nyt tuoden oman ammattitaitonsa myös meidän saataville. Toivon, että voimme yhteistyössä heidän kanssaan viedä suomalaista elektronista urheilua eteenpäin ja parantaa oman organisaatiomme tuloksia, jotka eivät varmasti johdu huonosta laitteistosta.”

”On todella upeaa, että perinteiset suomalaiset urheilujoukkueet ovat löytäneet elektronisen urheilun ja Jimm’s voi olla mukana kehittämässä tätä uutta urheilumuotoa eteenpäin”, kommentoi Jimm’sin toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”Me tarjoamme FC Lahti Menacelle kunnon e-urheiluvälineet ja odotamme innolla heidän palautettaan tositoimista. Se auttaa myös meitä kehittämään pelitietokoneitamme entistä paremmiksi”

Jimm’s-pelitietokoneet

Jimm’s-pelitietokoneet ovat avainasemassa elektronisessa urheilussa. Pelityypistä riippumatta elektronisen urheilun keskeisintä osaa yhdessä pelaajan kanssa näyttelee pelaamiseen tarkoitettu tietokone. Sen suorituskyky ja toimintavarmuus ovat tärkeässä roolissa mitä tahansa peliä pelatessa. Pienetkin fyysiset viat tai puutteet tietokoneessa voivat vaikuttaa merkittävästi pelissä pärjäämiseen. Kuten kaikessa muussakin kilpaurheilussa, kanssakilpailijoille ei ole varaa antaa etulyöntiasemaa. Jimm’s-pelitietokoneet myydään aina räätälöityinä, joten kukin pelaaja voi valita itselleen parhaat komponentit ja lisälaitteet.

Elektroninen urheilu

Elektroninen urheilu (eSports) on tietokoneilla, pelikonsoleilla tai älypuhelimilla pelattavien pelien pelaamista kilpailumuodossa. Elektronisen urheilun pelejä on monenlaisia ja niillä voidaan kilpailla yksilö- ja joukkuetasolla aivan kuten tavallisessakin urheilussa. Perinteisimpien urheilulajien lailla myös elektronisessa urheilussa harjoitus tekee mestarin.

Elektronisen urheilun pelit jakautuvat useisiin alalajeihin. Näistä tärkeimpiä ovat ensimmäisen persoonan ammuntapelit (FPS), areenataistelut (MOBA) ja reaaliaikaiset strategiapelit (RTS). Useimmat elektronisen urheilun peleistä ovat joko osittain tai jopa täysin ilmaisia, joten kilpapeliharrastuksen aloittaminen ei vaadi suuria sijoituksia. Käytännössä pelaamiseen vaaditaan pelikelpoinen tietokone oheislaitteineen.

Elektronisen urheilun tutkimusyhtiö Newzoo raportoi, että elektronisen urheilun markkinat kasvavat 696 miljoonaan dollariin tänä vuonna. Tässä on kasvua viime vuoteen yli 41 prosenttia. Kasvu myös jatkuu ja elektronisen urheilun maailmanlaajuisten markkinoiden uskotaan olevan yli 1,5 miljardia dollaria vuonna 2020.

Lisätietoja

www.jimms.fi

Jimm’s PC-Store

Ota FC Lahti Menace seurantaan sosiaalisessa mediassa ja hyppää elektronisen urheilun kiehtovaan maailmaan.

https://www.facebook.com/FCLahtiMenace/

https://twitter.com/fclahtimenace