placeholder

Jani Tanska loppukaudeksi FC Lahden paitaan

FC Lahti sai jobinpostia viime viikolla, kun ensin Henri Toivomäki loukkasi nilkkansa vieraspelissä Vaasassa ja sunnuntaina KuPS-pelissä Jussi Länsitalo satutti polveaan. Toivomäen kausi on, mitä todennäköisimmin ohi ja myös Länsitaloa uhkaa sama kohtalo.

– Sunnuntain pelin lisäloukkaantumiset antoivat aiheen pikaiselle neuvonpidolle joukkueen vahvistamismahdollisuuksista. Päätukijoiden kanssa saatiin aikaiseksi lisärahoitus, joten mitalijahti pääsee jatkumaan riittävän isolla ryhmällä, kertoo toimitusjohtaja Tomi Honkanen.

Tanska pelasi FC Lahdessa jo viime kaudella. Tämän kauden kynnyksellä Tanska siirtyi nopealla aikataululla Lahdesta ruotsalaisen Assyriska FF:n paitaan. Tanska ehti lopulta pelata maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavassa Assyriskassa kuusi peliä, jonka jälkeen purki sopimuksensa seuran heikon taloustilanteen takia.

Paluu tuttuihin maisemiin oli luonteva päätös.

– Oikeastaan helppo palata, kun kaksi on kuukautta treenannut joukkueen mukana. Nyt kun joukkueeseen iski loukkaantumissuma ja joukkue tarvitsi vahvistusta, tuli soitto, että tulenko loppukaudeksi mukaan. Tunsin, että tämä on se paikka mihin on hyvä ja helppo tulla. Pelit ovat menneet aiemmin täällä hyvin, olen viihtynyt ja asunto on täällä Lahdessa, Tanska kertoo.

– Lähdin hyvästä paikasta keväällä ja tulen nyt kokemusta rikkaampana takaisin, Tanska jatkaa.

Aika Assyriskassa jäi odotettua lyhyemmäksi.

– Urheilullisesti ei mitään pahaa sanottavaa. Kuusi peliä pelasin ja pelit meni mukavasti. Pelillisesti kelpo sarja. Pidempään reissua ajattelin. Siinä mielessä vähän harmittaa. Olisi ollut kiva katsoa se kortti pidempääkin, Tanska sanoo.

– Seura joutui säästökuurille pelastaakseen lisenssin. Ei ollut takuita, että pystyisi hoitamaan palkkani. Fiksumpaa oli etsiä muita vaihtoehtoja. Kesällä etsin seuraa ulkomailta ja pidin itseni kondiksessa Lahden kanssa. Mitään järkevää vaihtoehtoa, mihin olisi kannattanut tarttua ei ilmennyt, Tanska valaisee.

Alkukaudesta Tanska ei ehtinyt Kuhnureiden otteita juuri seuraamaan, mutta hänelle on muodostunut selkeä kuva kuluneesta kaudesta.

– Alkukausi jäi näkemättä. Täällä kun olen ollut niin nähnyt jonkin verran pelejä. Nousujohteinen kausi, kun katsoo tuloksia. Mitä olen ymmärtänyt niin joukkue on pelannut koko kauden suhteellisen hyvin. Alkukaudesta ei tulokset ollut niitä, mitä odotettiin. Suunta on oikea. Toivottavasti pystytään jatkamaan hyvää putkea ja yritetään saada kiinni niitä joukkeita, mitä on edellämme. Se on varmasti seuran, joukkueen sekä kannattajien ainoa toive ja tavoite, Tanska tietää.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas toivottaa pitkänhuiskean topparin tervetulleeksi takaisin joukkueeseen.

– Ilomielin otetaan Tanska vastaan. Tiedetään tasan tarkkaan, mitä saadaan. Ei ole uusi pelaaja, hän tietää systeemit ja joukkuekaverit. Yksi liigan parhaita puolustavia toppareita. Harmi, että kaksi puolustuspään pelaajaa loukkaantui. Piti reagoida nopeasti. Jani on johtaja- ja taistelijatyyppi. Hän tuo johtajuutta ja kamppailuvoimaa kumpaankin päätyyn, Korkeakunnas riemuitsee.