placeholder

Jani Tanska jatkaa FC Lahdessa

Tanska jatkaa tutussa ympäristössä mielellään.

– Olen viihtynyt seurassa. Viime vuosi oli itseltä rikkonainen seuravaihdosten takia. Hyvä saada tutussa ympäristössä toivottavasti ehjä kausi alle. Se mikä sai jatkamaan, keskustelin valmennuksen ja seurajohdon kanssa. He vakuuttivat, että saadaan kasaan kilpailukykyinen porukka, jolla voidaan taistella kärkipään sijoituksista. Se oli suurin syy miksi jatko kiinnosti, Tanska avaa.

Mennyt kausi tarjosi ailahtelullaan ihmetyksen aihetta.

– Oli jännää miten vaihtelevaa meidän tekeminen oli, Tanska ihmettelee.

Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ottaa avosylin vastaan luottotopparinsa jatkosopimuksen.

– Enemmän kuin tyytyväisenä. Kun Jani keväällä lähti, ikävä tuli. Toi palattuaan ryhtiä ja puolustukseen johtajuutta. Hyvä tilanne puolustuksessa. Kokeneet vahvat topparit siellä, Pyry Kärkkäinen ja Tanska. Jani omalla esimerkillään ja uhrautuvaisuudellaan helpottaa maalivahtienkin toimintaa. On semmoinen taistelija voittajatyyppi. Pallollisessa pelissä kehittynyt ja tullut rohkeammaksi täällä Lahdessa olleessaan, Korkeakunnas kehuu.

– Todella tyytyväinen, että saatiin Jani puolustuksen lukoksi. On varmasti yksi maan kärkitoppareita. Hienoa, että tässä vaiheessa on kaksi johtavaa topparia. Joukkueen rakentaminen lähtee sieltä päästä, mistä ajateltiinkin, ”Toke” jatkaa.

Joukkueen rakennus ensi kaudelle on lähtenyt muutenkin hyvin käyntiin. Kuluneella viikolla on tiedotettu niin Pyry Kärkkäisen kuin Jasse Tuomisen jatkosopimuksista sekä ykkösen maalikuninkaan Kalle Multasen sopimuksesta. Sen lisäksi nuori Paavo Ahola allekirjoitti nimensä seuran tarjoamaan sopimukseen.

– Pyry ja Jassen sopimukset olivat odotettuja. Pyry pelasi todella vahvan kauden niin kuin on tehnyt monta vuotta putkeen. Jasse nuorempana kaverina teki vahvaa tuloa. Omaa potentiaalia kehittyä paljon, pelasi kelpo syksyn. Hienoja jatkoja. Vaikutti siihen, että itsekin haluaa jatkaa, Tanska arvioi.

– Kalle on tehnyt paljon maaleja. Hyvä, että saa sauman Veikkausliigassa näyttää omat kykynsä. Toivottavasti pystyy olemaan tehokas. Jos ei niin tehokas kuin ykkösessä niin suunnilleen. Selkeä ruutu mihin haluttiin ja toivottavasti täyttää sen ruudun. Ihan oikein, että sai sauman liigassa, Tanska sanoo uudesta joukkuekaveristaan.

Tanska aikoo ladata akkuja parisen viikkoa ja aloittaa jo pikkuhiljaa valmistautumisen ensi kauteen.

.- Ei mitään ihmeellistä, perusarkea vietetään. Lähden käymään kavereiden kanssa Köpenhamnissa Pukin Teemun luona. Käydään katsomassa Köpenhamnin derbyä. Ollaan siellä 5-6 päivää, Tanska kertoo.

– Alan kyllä 2-3 viikon päästä jo harjoittelemaan pohjia kuntoon ensi kautta varten. Toivon ja uskon, että saadaan vahva ja kilpailukykyinen ryhmä kasaan. Nälkää ja motivaatiota ensi kauteen riittää. Ensi kaudella itsellä on vakaa tarkoitus pelata elämäni paras kausi, Tanska päättää.