Ilir Zeneli jatkaa Lahdessa

Päävalmentaja Ilir Zeneli ja FC Lahti ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen. Sopimus on yksivuotinen, mutta siinä on optio yhdestä lisävuodesta. Toista kauttaan Lahdessa valmentava Zeneli johdatti FC Lahden viime kaudella Veikkausliigassa kuudenneksi.

Viime kausi oli 37-vuotiaalle Zenelille myös ensimmäinen päävalmentajana Veikkausliigassa. Ennen Lahtea hän valmensi FC Espoota Kakkosessa ja toimi PK-35 Vantaan valmennusryhmässä. Lisäksi Zeneli on valmentanut junioripelaajia FC Espoossa.

– Matka jatkuu lahtelaisten kanssa. Olen iloinen ja kiitollinen. Edessäpäin on paljon asioita, joita koemme yhdessä. Leuka ei paljon liikkunut, vaan meillä oli seurajohdon kanssa yhteinen selkeä visio, samat arvot ja pääsimme nopeasti eteenpäin, Zeneli aloittaa.

Zeneli kehuu Lahtea ympäristönä ja seurana hyväksi. Hän kokee saaneensa tukea seuralta ja joukkueelta enemmän kuin odotti. Zenelin mukaan tähän mennessä kuljettu matka FC Lahden kanssa on ollut erittäin hyvä.

– Pääsen toimimaan ihmisten kanssa ympäristössä, jossa on toimintakulttuurissa kunnioittava ja kehittävä ilmapiiri. Kilpailullinen ympäristö ja tuki, joka tulee seuralta ja joukkueelta on yllättänyt positiivisesti hyvään suuntaan. Tehdään ensin tästä kaudesta yhdessä hyvä, Zeneli päättää.

FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari kertoo, että seurassa on oltu erittäin tyytyväisiä Zenelin panokseen. Heikarin mukaan joukkueen päivittäinen tekeminen on laadukasta ja hyvällä tasolla. Heikari myös korostaa, että Zeneli on tuonut Lahden otteluihin kaivattua väriä.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä koko valmennustiimiin, jota Ilir Zeneli johtaa. Päivittäinen tekeminen on hyvällä tasolla ja se on laadukasta. Olemme myös saaneet otteluihin väriä ja hulluja tunteita. Lisäksi Ilir on ihmisenä loistava tyyppi, Heikari kertoo.

Katso oheiselta videolta Ilir Zenelin haastattelu.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala