placeholder

Hostikka: Uskomaton pommi sinne alanurkkaan!

FC Lahti otti arvokkaan kotivoiton FC Interin kustannuksella torstaina Mikko Kuninkaan upealla kaukolaukaus maalilla.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Santeri Hostikka näki homman toimineen niin ylöspäin kuin alaspäinkin pelattaessa.

– Mielestäni pelattiin melkein täysimittaisesti hyvä ottelu. Puolustettiin hyvin tiiviisti ja uskallettiin pitää hyökkäysalueellakin palloa. Saatiin sielläkin rakenneltua tilanteita, hyvä peli, Hostikka näkee.

Hostikka pelasi todellisessa lentokelissä ja harhautteli onnistuneesti Interin puolustajia lukemattomia kertoja.

– Oli tosi hyvä fiilis pelata tänään! Uusi kenttäkin niin siitä tuli hyvä fiilis. Ensimmäinen kolme tähteä tosiaan. Tänään oli vaan hyvä päivä, Hostikka sanoo.

Ensimmäistä liigakauttaan pelaavaan nuorukaisen itseluottamus on kasvanut vastuun myötä.

– On tottunut tähän Veikkausliigaan. On saanut paljon pelejä ja vastuuta, siitä tulee paljon itseluottamusta. Koko ajan mitä enemmän pelaa, niin uskaltaa tehdä kentällä enemmän juttuja, Hostikka näkee.

Torstaina sää oli varsin tuulinen. Ensimmäisen puoliajan Lahti joutui pelaamaan erittäin vahvaan vastatuuleen ja toisen puoliajan vastaavasti vahvaan myötätuuleen.

– Totta kai kaikki ilmapallot, mitkä tulee, niin ovat todella vaikea arvioida. Maalipotkut jäivät heti puoleen kenttään. Pitää olla vain huolellinen, eikä laittaa sellaisia kukkupalloja, kun ne ovat vaikeita, Hostikka sanoo.

Ottelun ainokaisen iskeneen Kuninkaan osuma oli todellinen kaunokainen ja Hostikka sai kunnian seurata maalinsyntyä parhailta paikoilta.

– Katselin siitä vierestä, ihan uskomaton pommi sinne alakulmaan. Katselin, että lähteekö äijä vetää tuosta, kun kuitenkin todella kaukana maalista. Pitää varmaan useammankin äijän lähteä vetämään tuolta, Hostikka kehuu naureskellen.

Lahti pelaa kymmenen päivän sisään neljä ottelua ja edessä on kolme vierasreissua. Hostikka uskoo joukkueen jaksavan läpi tiiviin rypistyksen.

– Nyt oli toi maaottelutauko, sai hyvin akut ladattua ja nyt pystyy taas vetämään tiuhemman rypistyksen. Kyllä veikkaan, että äijillä riittää virtaa vetää tämä monta matsiin lyhyen ajan sisään, Hostikka päättää.