placeholder

Hostikka uhkuu pelihaluja

Kesäkuun puolessa välissä vierasottelussa PS Kemiä vastaan oikean kätensä murtanut Santeri Hostikka tekee paluun pelikentille tulevana sunnuntaina kotiottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

Hostikka muistelee loukkaantumiseensa johtanutta tilannetta seuraavasti.

– Vastustajan kanssa juostiin palloon sivurajan tuntumassa. Kaveri varmaan ei yrittänyt palloon ja tuli mieheen. Olin pienempi ja heikompi, lensin sivuun ja käsi jäi alle, Hostikka kertaa.

Nuori mies ei heti tajunnut tilanteen vakavuutta.

– Yritin vielä samalla kädellä nostaa itseäni ylös. Se oli vähän puutunut ja kun katsoin kättä, niin se oli vähän vinossa. Kova kipu alkoi pikkuhiljaa tulla siihen, Hostikka kertoo.

Kipsattu käsi ei ole pitänyt miestä kokonaan pois harjoituksista.

– Pari viikkoa treenannut olen joukkueen mukana salilla ja tiistaina olin ensimmäistä kertaa pallotreeneissä mukana. Keskiviikkona sain kipsin pois kädestä, Hostikka sanoo.

Kuukauden verran pelejä katsomosta käsin seurannut Hostikka uhkuu pelihaluja.

– Totta kai! Nyt on paljon pelihaluja tietenkin, kun on joutunut katsomaan pelejä katsomossa. Haluaa itsekin päästä auttamaan joukkuetta ja nostaa sijoitusta sarjataulukossa, Hostikka kommentoi.

Hostikka on nähnyt joukkueen ongelmat liittyneen viime peleissä lähinnä maalintekoon.

– Viimeisimmissä peleissä pallo on liikkunut ja maalitilanteita tullut ihan hyvin. Viimeistelyssä on ollut ajoittain ongelmia. Ei olla maaleja oikein saatu paikoista sisään. Siinä pitää vaan skarppata. Pitää keskittyä viimeisiin ratkaisuihin paremmin, Hostikka miettii.

Hostikan tulokaskausi Veikkausliigassa on ollut alusta asti lennokasta. Hyvin sujunut preseason antoi jo osviittaa, että Hostikka saattaisi pärjätä liigatasolla, mutta harva uskalsi odottaa 18-vuotiaan lupauksen ottavan näin ison roolin joukkueen hyökkäyspelistä.

– Uskoin itse, että pelaaminen parantuu kun pääsee liigaa pelaamaan ja tottuu siihen. Luottanut vaan siihen, että paranee, mitä enemmän pelaa tässä liigassa, Hostikka näkee.

Hostikka tietää kehityskohteensa, jotka kaipaavat edelleen petrausta.

– Fyysisyyttä pitää kehittää ja saada aggressiivisuutta pelaamiseen. Tietenkin maaleja voisi tehdä enemmän, Hostikka heittää.

Kuhnureiden maalivahtitilanne on elänyt kauden aikana. Tomi Maanoja aloitti kauden ykkösmaalivahtina, mutta Miikka Mujunen nappasi ykkösmaalivahdin hetkeksi ennen loukkaantumistaan. Kahdessa edellisessä ottelussa torjuntavastuuta on kantanut Santeri Pakkanen.

– Meillä on nyt kolme maalivahtia taas ringissä. Mujunen loukkaantui, niin Pakkanen ottanut ykkösmaalivahdin roolin. Ei suurta hätää ole, hyviä veskareita meillä on monta, Hostikka vakuuttaa.

Sunnuntaina vastaan asettuva RoPS painii eurokiireiden keskellä.

– Uskon, että jatketaan sitä meidän hyvää virettä näissä viime peleissä. Uskon, että luodaan paljon paikkoja ja saadaan niitä sisään. RoPS voi olla liikkeellä kakkosmiehistöllä, kun tulee europelejä ja se helpottaa meidän tekemistä, Hostikka sanoo.

Aliarvioimiseen joukkueessa ei kuitenkaan aiota sortua.

– Ei tietenkään, viime vuonna RoPS pelasi hyvin ja nytkin ovat pelanneet hyvin. Ei lähdetä aliarvioimaan ketään joukkuetta, pelataan samalla tavalla oli vastassa sitten kuka tahansa, Hostikka alleviivaa.

Viime sunnuntaina päättyneet EM-kisat olivat Hostikan seurannassa. Kisoissa nähtiin Hostikan kannalta paras mahdollinen finaali.

– Melkein kaikki pelit katsoin. Toivoin, että Portugali ja Ranska menestyisivät, tykkään katsoa heidän pelejään. Kiva oli nähdä heidät finaalissa, vaikka ykkössuosikkini Ranska kuitenkin hävisi, Hostikka sanoo.

Joukkueen sisällä järjestetyssä kisaveikkauksessa Hostikan tietämys ei voittoon asti riittänyt, mutta kauaksi se ei jäänyt.

– Paavo Ahola voitti koko potin. Olisinkohan ollut neljäs tai viides, aika lähelle kuitenkin. Kakkossijasta jäin pari pinnaa, Hostikka kertoo.

Hostikan kämppäkaveri on vuotta nuorempi hyökkäyspään lupaus Fareed Sadat. Hostikan ja Sadatin yhteiselo on sujunut ongelmitta, vaikka vastuu kotitöistä tuntuukin lankeavan Hostikalle.

– Kivaa asua äijän kanssa. Ei mitään valittamista. Toki olen se äijä joka tekee enemmän kotihommia, Fareed ei oikein tykkää tai osaa tehdä, Hostikka nauraa.

FC Lahti – RoPS 17.07.2016 klo 18.30 @Lahden Stadion

Junnuperheet huomio!

Sunnuntaina 17.7. klo 18.30 pelataan FC Lahden kauden 2016 yhdeksäs kotiottelu. Mikäli junnulla on passissa viisi leimaa, on hän oikeutettu kutsumaan perheensä (kaksi aikuista ja omat sisarukset) veloituksetta otteluun. Eli viidellä leimalla koko perhe peliin ilmaiseksi!

Leimaus ja lippujen jako tapahtuu Stadionilla pääsisäänkäynnin tuntumassa tuttujen leimaajien toimesta.