placeholder

Hostikka odottaa innolla Liigacupin finaalia

18-vuotias Santeri Hostikka siirtyi kakkosdivisioonassa pelaavasta PKKU:sta FC Lahteen talvella. Nuori laitahyökkääjä on ihastuttanut ennakkoluulottomilla peliesityksillään. Hyvät esitykset poikivat kutsun U-19 maajoukkueen mukaan kaksoismaaotteluun Romaniaa vastaan. Suomi hävisi ensimmäisen koitoksen lukemin 1-4 ja toisen 1-2. Hostikka kellotti ensimmäisessä pelissä tunnin verran peliaikaa ja toisessa pelissä hän pelasi ensimmäisen puoliajan.

– Kummatkin pelit hävittiin, joten tuloksellisesti ei mennyt hyvin. Todella hyvää futista pelattiin kuitenkin. Hallittiin palloa suhteellisen hyvin, mutta vastustaja pääsi rokottamaan nopeilla vastahyökkäyksillä. Jäi parannettavaa, Hostikka sanoo.

-Henkilökohtaisesti ihan semmoista ok-peruspelaamista, en saanut ihan parasta irti jostain syystä. Ei päässyt käyttämään omia vahvuuksia tarpeeksi hyvin, Hostikka miettii.

Hostikka on sopeutunut joukkueeseen ja kasvaneeseen pelitempoon koko ajan paremmin ja paremmin.

– Kokoajan paremmin. Sitä on haettukin. Koko ajan tuntee vierellä olevia paremmin. Toivottavasti jatkossakin paranee pelit, Hostikka kertoo.

Brassikolmikko Bonilha, Euller ja Patrick ovat tuoneet virtaa pukukoppiin kielimuurista huolimatta.

– Brassit ovat hauskoja äijiä kaikki. Euller ei ole pelannut vielä ollenkaan ja Patrick on ollut mukana vasta vähän aikaa. Bonilha on päässyt hyvin jengiin mukaan ja parantanut todella paljon sen aikana, mitä on ollut Suomessa, Hostikka kehaisee.

Liigakauden avaus on jo pian oven takana. Hostikka odottaa innolla ensimmäisiä liigapelejään.

– Totta kai intoa täynnä! Haluan päästä näyttämään, että pystyy pelaamaan liigassakin hyvin ja tasaisesti. Kakkosdivarissa olen pärjännyt, mutta iso tasonnosto sarjoissa, Hostikka paaluttaa.

Tulevana lauantaina Lahti kohtaa Liigacupin finaalissa hallitsevan Suomen mestarin SJK:n.

– Viime pelit eivät tuloksellisesti ole menneet hirveän hyvin, kun ei voittoja ole tullut. Nyt on hyvä aika ottaa voittoja. Mielenkiintoinen matsi tulossa hallitsevaa mestaria vastaan ja viime vuoden Liigacupin voittajaa vastaan, Hostikka ennakoi.