placeholder

Hostikka ja Taimi täynnä tarmoa Huuhkajien matkaan

Suomen päävalmentajan Markku Kanervan kutsusta yllättyneempi oli erinomaisen viime kauden Kuhnurien takalinjoilla urakoinut Kalle Taimi, jolla ei ole vyöllään yhtään poikien tai nuorten maaottelua. Kun kutsu maajoukkuekomennukselle lopulta saapui, se tuli kaikista korkeimmalta taholta.

– Olihan se yllätys totta kai. Sitä on vaikea selittää, mutta kyllä tämä on hieno juttu itselleni, Taimi kertoo.

– Tästä saa oivan startin kauteen, hän jatkaa.

Muutama kausi takaperin Taimi pelasi vielä Ykköstä PS Kemin punasinisessä nutussa. Viime kausi oli Taimilta lopullinen läpimurto Veikkausliigan eliittiin.

– Varmasti tässä on tehty oikeita asioita ja menty oikeaa polkua pitkin, että tällainen mahdollisuus on tullut. Nyt pitää jatkaa samaa rataa ja työntekoa. Se on avain kehitykseen, Taimi tietää.

Toisin kuin Taimilla, Santeri Hostikalla on aikaisempaa kokemusta Suomen pelipaidan pukemisesta. Hän on edustanut Suomea niin alle 19-vuotiaiden kuin 21-vuotiaiden riveissä. Silti kutsu Huuhkajiin pääsi yllättämään.

– Viime kausi meni henkilökohtaisesti ihan ok, mutta onhan tämä iso kunnia. Tietysti maajoukkueeseen pääsy on ollut minulle tavoite, mutta en uskonut ihan vielä saavani kutsua, Hostikka kertoo.

– Tietysti jokaisen pelaajan unelma on jonain päivänä edustaa A-maajoukkuetta, niin myös minun, hän jatkaa.

Abu Dhabissa Suomen maajoukkue kohtaa 11. tammikuuta Jordanian. Huuhkajien toista vastustajaa ei ole vielä ilmoitettu. Kun kaksikko palaa maajoukkuekomennukselta, on FC Lahden valmistautuminen kauteen 2018 jo kovassa vauhdissa. Kuhnurit aloittaa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelut 27. tammikuuta Mukkulan hallissa Hakaa vastaan.

– Viime kausi FC Lahden kanssa oli hyvä, vaikka joitain asioita olisimme voineet tehdä paremmin. Yksi tällainen asia on Suomen Cup. Viime vuonna emme oikein olleet vielä silloin valmiita, toivottavasti nyt saamme paremman startin. Meidän pitää olla hyvässä kunnossa joukkueena heti alusta, koska ne ovat meille tärkeitä pelejä, Taimi korostaa.

FC Lahden joukkueharjoitukset starttasivat tänään torstaina. Kaksikko palaa takaisin Kuhnurien vahvuuteen 15. tammikuuta.