placeholder

Hauhia: ”Tehdään yhdessä hieno kausi tästäkin!”

FC Lahti avaa sarjakautensa ensi sunnuntaina sarjanousija KTP:tä vastaan Kisapuistossa klo 17.00 alkaen.

Lahden kapteeni Mikko Hauhia odottaa intensiivistä kamppailua.

– Varmasti sellainen taisteleva ja työtä tekevä joukkue tulee vastaan, Hauhia tietää.

– Tottakai olosuhteet ja kentän kunto näyttää sen minkälaisen pelaamisen se mahdollistaa. Tahtoa ja yrittämistä ainakin löytyy. Eiköhän aika kiihkeä kamppailu tule olemaan, Hauhia jatkaa.

Lahden harjoituskausi ei ole tulosten valossa mennyt aivan nappiin, mutta Hauhia ei ole huolissaan. Hän muistuttaa katsomaan tulosten taakse.

– Se taito onkin nähdä tulosten ulkopuolelle, mitä on tapahtunut. Ensimmäisistä peleistä asti tuolta tammikuulta asti peli on ollut valmiimpaa, mitä se oli vuosi sitten. Tavallaan paljon luottavaisempi mieli ja paljon paremmin pysty lähtemään kehittämään ja rakentamaan niitä juttuja, mitä me ollaan tässä pitkä talvi tehty, Hauhia sanoo.

Harjoituspelit ovat ohi ja on aika tehdä tulosta.

– Tulos pitää tehdä nyt, kun tosipelit alkavat. Paljon on ollut positiivisia asioita ja uskon, että iskukyky on enemmän kuin hyvä, kun sarja alkaa. Ollaan pystytty aika hyvin pitämään vastustaja pois maalipaikoilta. Sitten ne paikat, mitä vastustajat ovat saaneet niin ovat liian helposti meille maalin tehneet, Hauhia näkee.

– Huolellisuutta ja sellaista kovuuutta pitää löytyä. Molemmissa päissä, niin maalinteossa vastustajan boksissa kuin omalla puolustusalueella, Hauhia peräänkuuluttaa.

Kapteeni toivoo lahtelaisten täyttävän katsomon ensimmäisestä pelistä lähtien.

– Paljon on hienoja hetkiä tulossa! Toivottavasti heti jo ensimmäiseen peliin löytää yleisö paikalle. On Suomen Cuppia, europelit ja sarjapelejäkin, missä halutaan pärjätä. Tehdään yhdessä hieno kausi tästäkin, Hauhia päättää.