placeholder

Hauhia peräänkuuluttaa positiivista asennetta

FC Lahti ei onnistunut saamaan heinäkuun aikana pelatuista viidestä ottelusta voiton voittoa. Joukkueen kapteeni Mikko Hauhia tietää syyt tähän.

– Totta kai siihen vaikuttaa moni asia. Pelillisesti pääosin pelattiin ihan OK, mutta ailahtelevasti. Liikaa huonoja jaksoja ja helppoja maaleja. Toisaalta ei itse olla pystytty maaleja tekemään riittävän tehokkaasti, vaikka maalipaikkoja on joka pelissä luotu ihan riittävästi pelien voittamiseksi. Ehkä siinä suurimmat syyt, minkä takia ne kolmeen pisteen potit jäivät ottamatta, Hauhia näkee.

Lahti pitää tällä hetkellä sarjataulukossa hallussaan yhdeksättä sijaa. Pelejä on vielä runsaasti jäljellä ja panoksia riittää varmasti pitkälle syksyyn.

– Kautta on paljon jäljellä ja vielä ehtii paljon tapahtumaan. Vaikkei pisteitä saatu viime kuussa tarpeeksi, niin erot ovat kohtalaisen pienet edelleen kahden kärkijoukkueen perässä. Klubi-peli on hyvä saumakääntää kurssi, Hauhia avaa.

Sunnuntaina vieraskentällä vastaan asettuva HJK on pelannut varsin vahvaa kautta ja stadilaisetkin löytyvät sarjataulukon toiselta sijalta. HJK ei hevillä taivu kotonaan, mutta juuri helsinkiläisiä vastaan lahtelaiset ovat syttyneet pelaamaan huippupeliä.

– Sonera on yksi pahimmista paikoista vierailla Klubin vieraana. Mutta Klubi ainakin sytyttää joka aina niin kentällä kuin katsomossakin ja olosuhteet ovat varmasti kunnossa. Mitä olen heidän pelejään nähnyt, niin tiiviskään ottelutahti ei ole vaikuttanut heidän suorittamiseensa. Heillä on laaja rinki, jota ovat kierrättäneet. Me saadaan riittävä palautumis- ja valmistautumisaika peliin ja kun ottaa huomioon Klubin europelin vielä torstaina, niin siinä valossa nyt on hyvä ajankohta kohdata Klubi, Hauhia ennakoi.

Lahti kohtasi viime sunnuntaina kotikentällään sarjajohtaja IFK Mariehamnin ja pelasi 1-1 –tasapelin. Tuosta ottelusta on hyvä ammentaa HJK:n kohtaamiseen.

– Uudelleen peliä ja tilastoja katsoneena, meillä oli maalipaikkoja oli niin paljon, että tämäkin peli olisi pitänyt voitoksi kääntää. Se mitä otetaan mukaan, niin aktiivinen pelillinen ilme ja tahtotila olivat hyvällä mallilla. Sen lisäksi että pystyttiin kontrolloimaan peliä pallollisena ja luomaan maalipaikkoja, niin myös puolustettiin koko joukkueena yhtenäisesti. Noilla eväillä Klubi kaatuu, Hauhia sanoo.

– Päästettiin yksi helppo maali taas heti pelin alkuun, se on sellainen perisynti, mistä pitää päästä pois loppukaudella. Puolustuspeli pitää olla niin tiivistä, että saadaan nollapelejä ja sen myötä voittaminenkin helpottuu huomattavasti, Hauhia jatkaa.

Kuhnurit lähtivät kauteen nuorella joukkueella ja Jasse Tuomisen johdolla he ovat pystyneet kantamaan vastuuta.

– Kyllähän nuoret pelaajat ovat esiintyneet hyvin ja odotusten mukaisesti. Paljon vastuuta ovat saaneet ja ennen kaikkea pystyneet vastuuta kantamaan, Hauhia kehuu.

Siirtoikkuna aukeaa piakkoin ja joukkueet haalivat riveihinsä hankintoja. Myös Lahti kartoittaa uusia pelaajia. Hauhia näkee vahvistuksille olevan tilaa, sillä liikenne on ollut tähän mennessä lähinnä poispäin.

– Niin no onhan meiltä enemmän ollut lähtijöitä, kun tulijoita ja rinki kaventunut vähän. Kyllähän tässä valossa vahvistukset ovat ihan tervetulleita, Hauhia myöntää.

Joukkueen heikosta viimeaikaisesta tuloskunnosta huolimatta Hauhia valaa uskoa tulevaan ja toivoo työrauhaa niin valmentajille kuin pelaajille.

– On selvää, että tämänhetkinen sarjasijoitus ei tyydytä ketään, mutta kautta on vielä 14 ottelua jäljellä ja paljon pisteitä jaossa. Joukkueen sisällä on tietysti vahva usko omaan tekemiseen ja jatkuvasti pyritään tekemään asioita entistä paremmin. Voin vakuuttaa, että koko joukkueen voimin teemme kaikkemme kentällä ja sen ulkopuolella, että palaisimme voittojen tielle ja sarjasijoitus paranisi. Olisi mahtavaa nähdä myös lahtelaisen yleisön joukossa samanlaista positiivista uskoa joukkueeseen. Eli toivottavasti yleisö löytää tiensä katsomoon loppukaudestakin ja kannustamalla auttaa meitä menestymään, Hauhia paaluttaa.