placeholder

Hauhia: Pallo jalkaan ja pallo maaliin

FC Lahti koki karvaan 1-2 kotitappion HJK:ta vastaan 3646 silmäparin edessä aurinkoisena perjantai-iltana. Lahden ainokaisesta vastasi kapteeni Mikko Hauhia. HJK:n maalit merkittiin puolestaan Nnamdi Oduamadille sekä Taye Taiwolle.

Kuhnureiden joukkoja tuttuun tapaan johtanut kapteeni Hauhia harmitteli tappiota runsaslukuisen kotiyleisön edessä. Päästetyt maalit olivat helponlaisia ja omasta hyökkäyspelaamisesta puuttui se viimeinen silaus.

– Luulen, että kaikki olisi viihtynyt vielä paremmin, jos olisi voitettu tämä, Hauhia heittää.

– Ehkä me päästettiin pikkuisen helpot maalit. Sanotaan, jos katsoo peliä kokonaisuutena, onnistuttiin vain ajoittain siinä hyökkäyspelaamisessa. Ei oltu tänään niin vaarallisia, eikä voitettu niitä kakkospalloja ylhäällä niin paljon kuin olisi pitänyt. Kaksinkamppailuissa ja irtopalloissa oltiin ajoittain jäljessä tänään, Hauhia jatkaa.

Päästetyissä maaleissa Hauhia näkee parantamisen varaa koko joukkueella. HJK hyökkäsi juuri niin kuin etukäteen tiedettiin.

– Ne on aina monen asian summa. Me tiedettiin, että Klubi on tällä kaudella erityisesti vaarallinen vastahyökkäyksissä ja suunnanmuutoksissa. Molemmat maalit tulivat vähän sellaisista, että pelattiin syvyyteen ja sitten asiat menee niin kuin menee. Olisi pitänyt niissäkin tilanteissa reagoida vaan paremmin, Hauhia tietää.

Viime kaudella Hauhia jäi maaleitta, mutta tällä kaudella hän aloitti maalinteon hyvissä ajoin. Maaliaan hän kommentoi vaatimattomasti.

– No ei siinä, pallo jalkaan ja pallo verkkoon. Minulla ei ole tällä kaudella kiintiötä niin voin tehdä useammankin, sen takia aloitin jo nyt, Hauhia virnistää.

Kokonaisuutena Kuhnureiden pelaaminen on hyvässä mallissa, eikä suuria korjausliikkeitä ole tarpeen tehdä. Kapteeni kuitenkin penää omiltaan huolellisuutta koko pelin ajalta.

– Hyvällä mallilla se on. Tiedetään tasan tarkkaan, mitä meidän pitää siellä kentällä tehdä. Hyvällä itseluottamuksella ja ajatuksella niitä asioita tehdäänkin. Klubi on tälläkin kaudella kova. Etenkin tällaisia kärkipään joukkueita vastaan se korostuu, pitää koko 90 minuuttia tekee huolella niitä asioita, Hauhia korostaa.