placeholder

Hauhia: ”Nyt lähdetään summailemaan kautta”

FC Lahti koki kovia kauden viimeisessä ottelussa kotikentällään, kun RoPS osoittautui liian kovaksi haasteeksi. RoPS otti komean 4-1 vierasvoiton Lahden kustannuksella ja sijoittui hopeaan oikeuttavalle toiselle sijalle SJK:n voittaessa Veikkausliigan mestaruuden.

Lahti oli puoliajalla 0-2 tappiolla, mutta sai takaa-ajon aikaiseksi ja nousi maalin päähän Matheus Alvesin iskettyä kavennuksen. Se kuitenkin tyrehtyi, kun lopussa rangaistuspotkuja vihellettiin oikein olan takaa. RoPSille peräti kaksi kertaa, joista molemmat Aleksandr Kokko upotti Miikka Mujusen selän taakse. Alves ei sen sijaan omassa rangaistuspotkussaan onnistunut laukauksen karatessa yli maalin.

Kuhnurimiehistön kapteeni Mikko Hauhia kummasteli hurlumhei henkistä pelin loppua.

– Siinähän vihellettiin koko ajan pilkkuja. Harmittaa vain, että ensimmäisellä puoliajalla jäi meille viheltämättä hyvinkin selkeä rangaistuspotku. Näin tällä kertaa, niitä tulee välillä, eikä voi mitään, Hauhia kommentoi.

– Harmittaa tietysti se, ettei päästy siihen tavoitteeseen. Mitaleille tähdättiin ja hyvin käännettiin kurssi. Koko syksy siinä taisteltiin. Harmi, että panosta ei ollut tässä viimeisessä pelissä. Minun mielestä äijät antoi aika hyvin kaikkensa. Yritettiin kampoihin laittaa, mutta tänään se ei ihan riittänyt, Hauhia jatkaa.

Kisapuistoon oli saapunut yli 3500 silmäparia todistamaan Petri Pasasen jäähyväisottelua. Mestaruustaistelun kannalta isot panokset näkyivät, sillä rovaniemeläisiä oli saapunut Lahteen huima määrä ja he pitivät tunnelman korkeana läpi ottelun.

– Täytyy nostaa hattua RoPSinkin kannattajille. Iso juttu mitalista ja mestaruudesta taisteleminen, näin sen pitäisi olla joka puolella. Sankoin joukoin olivat löytäneet tänne. Lahtelaistakin yleisöä oli paikalla kiitettävästi, Hauhia kehuu.

Pelaajauransa tähän otteluun päättänyt Pasanen sai kantaa kapteenin nauhaa ensimmäisen tunnin ajan, kunnes hänet vaihdettiin kentältä. Loppupelin ajan kapteeninnauhaa kantoi tuttuun tapaa Hauhia, joka arvostaa Pasasen korkealle.

– Lyhyesti ja ytimekkäästi. Ensinäkin hieno mies, hieno pelaaja ja äärimmäisen hieno ura. Hienoa, että tuli päättämään uransa Lahteen, Hauhia suitsuttaa.

Hauhia kellotti toisena kautena peräkkäin kaikki peliminuutit. Tällä kaudella moiseen temppuun ei pystynyt kukaan muu.

– Aikaisemminkin olen sanonut, että helpottaa huomattavasti kaikkien pelien pelaamista, ettei tule loukkaantumisia. Mikäs siinä, Hauhia toteaa vaatimattomasti.

Lahden paukut eivät riittäneet tällä kaudella mitalisijan uusimiseen. Koko kauden enemmän ja vähemmän ongelmana ollut tehottomuus koitui Lahden kohtaloksi.

– Iso syy on se, että sarja oli äärimmäisen tasainen. Siellä pelattiin koko kausi ristiin. Niin paljon tasaisia pelejä, missä me oltiin tilastojen valossa ja pelillisesti parempia. Ne pitää vain pystyä kääntämään voitoiksi. Loppukaudesta pystyttiin siihen paremmin, Hauhia paaluttaa.

– Niin kuin nähtiin, tässä sarjassa jokainen joukkue voi voittaa kenet vain niin kotona kuin vieraissakin. Jos pystytään luomaan paikkoja ja saadaan laukauksia niin kuin tänä vuonna käytännössä joka pelissä, ne pitää vain pystyä kääntämään voitoiksi. Ei siinä ole mitään muuta, Hauhia jatkaa.

Pikkuhiljaa katseet on käännettävä jo tulevaan. Tästä kaudesta on otettavissa paljon hyvää oppia jatkoon.

– Tässä on asioita analysoitu ja paljon asioita korjattiin. Kun katsoo loppukauden peliesityksiä ja tuloksia, kyllä me joitain asioita pystyttiin parantamaan. Siitä on hyvä ottaa oppia tulevaan, Hauhia sanoo.

– Nyt lähdetään summailemaan kautta, että miten se meni, Hauhia päättää.