placeholder

Hauhia: ”Henki on hyvä!”

FC Lahden taistelu mitaleista jatkuu sunnuntaina, kun Kisapuistoon saapuu sarjanousija HIFK.

Kuhnureiden kapteeni Mikko Hauhia kertoo, että joukkueen sisällä vallitsee hyvä henki ja mitalitaiston tuovan lisää boostia tekemiseen.

– Fiilis joukkueessa on hyvä! Mikäs tässä, kun periaatteessa kaikki on vielä mahdollista. Aina odottelee sitä seuraavaa peliä. Nyt on hyvä tahti, kun on yksi peli viikossa. Ehtii palautumaan ja valmistautumaan seuraavaan peliin. Viime matsia, vaikkei voitettukaan niin tulos oli sellainen, että mahdollisuudet taistella mitaleista säilyivät, Hauhia sanoo.

Tasainen sarjatilanne ei ole tuonut suorittamiseen lisäpaineita.

– Päinvastoin. Peli kulkee ja hyviä tuloksia napsittu. Pieni turha jännittäminen on jäänyt pois. Näkisin, että niillä meidän yläpuolella olevilla joukkueilla on enemmän paineita ja sama häntäpäässä, jossa paineita on putoamisen suhteen, Hauhia miettii.

HIFK on hävinnyt jo kolme ottelua putkeen.

– Sitä on ihan turha tuijotella. Päinvastoin. Ne taistelevat häntäpäässä ja tarvitsevat kipeästi pisteitä. Taisteleva ja kaikkensa antava joukkue tulee varmasti vastaan, Hauhia uskoo.

Lahden ja HIFKin kauden ensimmäinen kohtaaminen Kisapuistossa päättyi Kuhnureiden 2-0 voittoon.

– Viime pelin muistaa niin se oli kiihkeä kamppailu niin kentällä kuin katsomossakin. Toivotaan, että yleisö löytää paikalle, Hauhia paaluttaa.

”Teräskapteeni” urakoi viime kaudella kaikki minuutit ja samaa näyttää toistuvan tällä kaudellakin. Suorituksen arvoa nostaa se, että Hauhia on pystynyt pitämään tasonsa korkealla myös otteluruuhkien keskellä.

-Totta kai, sehän helpottaa huomattavasti, jos säästyy pahemmilta loukkaantumissilta. Se ainakin mahdollistaa, että voi pelata kaikki pelit. Välillä kun pelataan tiiviisti, niin se on vähän rankempaa. Onhan noita pelejä jo sen verran takana, että tietää miten palautuu ja valmistaa itsensä seuraavaan kamppailuun, Hauhia kommentoi.

Hauhialle sattui viime kotipelissä KTP:tä vastaan hänelle epätyypillinen virhe. Hän antoi liian hiljaisen syötön alaspäin, jonka kotkalaisten hyökkääjä Niko Ikävalko haistoi. Ikävalko katkaisi syötön ja viimeisteli läpiajonsa päätteeksi 1-1 tasoituksen. Tuo virhe ei jäänyt kummittelemaan Hauhian takaraivoon, vaan sen konkari osasi käsitellä.

– Niihin on turha palata, varsinkaan pelin aikana. Noita ei saisi tulla, mutta joskus niitä tulee. Kaikillehan virheitä sattuu ja joskus räikeämpiä. En miettinyt pelin aikana sen enempää, enkä sen jälkeen. Ei passaa kuitenkaan tavaksi ottaa, Hauhia heittää.

Hauhian terveiset lahtelaisille on selvä. Sunnuntaina olisi syytä saapua Kisapuistoon klo 16.00 mennessä.

– Vielä taistellaan mitalista ja jos ei kiihkeä matsi stadilaisia vastaan kiinnosta, niin johan on kumma, Hauhia päättää.

FC Lahti – HIFK 20.09.2015 klo 16.00 @Kisapuisto