GrIFK mukaan United-yhteistyöhön

FC Lahti ja GrIFK Fotball rf. ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa GrIFK:n osallistumisen FC Lahti United -toimintaan. Molemmille seuroille sopimus tarkoittaa vahvaa pelaajakehitystoimintaa. Sen tarkoitus on tarjota GrIFK:n nuorille poikapelaajille lisämahdollisuuksia kehittyä huippupelaajaksi sekä luoda selkeä pelaajapolku kohti kotimaista huippua ja ulkomaan kenttiä.

FC Lahti pystyy löytämään ja tunnistamaan useampia potentiaalisia tulevaisuuden huippupelaajia ja tarjoamaan heille varhaisemmassa vaiheessa laadukkaampaa harjoittelua ja tukemaan pelaajakehitystä pelaajan omassa kotiseurassaan. Lahti vierailee tarkkailijan roolissa kaikkien yhteistyöseurojen harjoituksissa ja peleissä ja tarkkailee pelaajia. FC Lahden valmennusosaamisen kehittäjä Mika Sandberg toimii tiiviissä yhteistyössä kaikkien yhteistyöseurojen kanssa.

GrIFK on tehnyt vuosia hyvää juniorityötä. Kauniaisista on ponnistettu viime aikoina nuorten maajoukkueisiin. United-yhteistyöllä luodaan GrIFK:n junioreille mahdollisuus pysyä pidempään omassa kotiseurassaan ja selkeä pelaajapolku kohti Veikkausliigaa.

GrIFK:n poikajunioreilla on mahdollisuus murtautua myös 12-17-vuotiaiden United-joukkueisiin kansallisiin ja kansainvälisiin turnauksiin. Nuoret pelaajat pääsevät haastamaan ja vertaamaan itseään oman ikäluokkansa huippuihin. Kansainväliset United-turnaukset ovat samalla yksi työkalu yhteistyöseurojen valmentajille nähdä, missä maailmalla mennään harjoittelun ja pelin suhteen. Mahdolliset seurasiirrot tapahtuvat myöhemmin edustustasolla. FC Lahden Sandberg pitää yhteistyötä erittäin hyvänä ja tärkeänä asiana myös FC Lahdelle.

– Yhteistyö Grankulla IFK:n kanssa on meille tärkeä palanen. IFK on tehnyt hyvää juniorityötä. He ovat kasvattaneet pelaajia nuorten maajoukkueisiin. Sopimuksen myötä saamme selkiytettyä pelaajakehityspolkua ja GrIFK:n juniorit pääsevät United-turnauksiin. Tärkeintä on yhä omassa seurassa tapahtuva tekeminen, mutta tarjoamme mahdollisuuksia nuorille pelaajille. Olen iloinen ja tyytyväinen, että pääsimme sopimukseen. Tästä on varmasti jatkossa iloa molemmille seuroille ja pelaajille, Sandberg kertoo.

GrIFK on Kauniaisissa 1925 perustettu yleisseura, jonka jalkapallotoimintaa harjoittaa GrIFK Fotball rf. Sen jalkapallotoiminta on ollut nousujohteista ja seuran miesten edustusjoukkue on pelannut korkeimmillaan Ykkösessä. Seurassa on yli 700 rekisteröityä pelaajaa ja seuran miesten edustusjoukkue pelaa alkavalla kaudella Kakkosessa. Lisäksi GrIFK:n A-nuoret pelaavat ASM-sarjaa ja Miesten Kolmosta ja seuran 12-15-vuotiaiden ikäluokkia on totuttu näkemään Etelä Liigassa. GrIFK:n valmennuspäällikkö Arto Tuohisto-Kokko näkee yhteistyön tärkeänä osana GrIFK:n pelaajakehitystä.

– GrIFK ja FC Lahden yhteistyö on myös GrIFK:lle tärkeä uusi tärkeä palanen pelaajakehityksessä. Sopimus mahdollistaa GrIFK:n junioreiden pääsemisen United-turnauksiin ja huipulle tähtäävillä pelaajilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan liigajoukkueen vauhtia. Olen samaa mieltä kuin Mika Sandberg, että tästä on varmasti jatkossa iloa molemmille seuroille ja pelaajille, Tuohisto-Kokko iloitsee.

FC Lahti Unitedin sateenvarjon alla on GrIFK:n lisäksi FC Reipas, FC Kuusysi, NuPS, NJS, LauTP, PKKU ja JäPS.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen