Gigantti-otteluraportti: FC Lahti jälleen 4-3-voittoon Ilveksestä

FC Lahti nappasi 4-3-vierasvoiton Liigacupissa Tampereen Ilveksestä. Altin Zeqiri iski hattutempun ja Chinedu Geoffrey komppasi Zeqiriä yhdellä osumalla. Ilveksen Kai Meriluoto osui kahdesti ja kolmannen Ilves-maalin viimeisteli Jorn Vancamp. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

FC Lahti aloitti ottelun hyvin, mutta kotijoukkue Ilves loi ensimmäiset maalipaikat. Ensin debyyttiään tehnyt Anton Munukka nappasi hyvän torjunnan ja noin 20 peliminuutin jälkeen toppari Juho Pirttijoki blokkasi laukauksen viime hetkellä. Ilveksen huippupaikoista huolimatta Lahti oli ottelussa aloitteellisempi osapuoli.

Hieman ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen Lahti onnistui. Matti Klingan pitkä avaus linjan taakse tavoitti Altin Zeqirin. Zeqiri sai pallon haltuun ja harhautti Ilves-vahti Rasmus Leislahden. Lopulta Zeqiri sai laittaa pallon tyhjään maaliin ja siirtää Lahden 1-0-johtoon.

Hieman ennen taukoa Lahti tuplasi johtonsa. Chinedu Geoffrey jatkoi syötön Arttu Heinoselle. Leislahti pääsi vielä väliin Heinosen yritykseen, mutta Geoffrey oli karoilla ja puski pallon sisään. Näin ollen tauolle lähdettiin FC Lahden 2-0-johdossa.

Toisen jakson alussa Lahti lisäsi jälleen johtoaan. Huippuottelun pelannut Zeqiri katkaisi Ilves-puolustuksen syötön ja ajoi rangaistusalueelle. Hänet kaadettiin ja pallo vietiin pilkulle. Zeqiri laittoi rangaistuspotkun itse varmasti vasempaan alakulmaan ja Lahti johti jo 3-0.

Hieman tunnin pelin jälkeen lahtelaiset onnistuivat jälleen. Geoffrey voitti juoksupallon ja sai pelattua pallon keskelle täysin vapaana olleelle Zeqirille. Zeqirillä oli kaikki tila ja aika sijoittaa pallo Ilveksen verkkoon ja sinetoidä hattutemppunsa.

FC Lahden 4-0-osuman jälkeen molemmat joukkueet käynnistivät vaihtorulettinsa. Lahdelta kentälle tuli Samuel Pasanen, Daniel Koskipalo ja Ville Jokela. Ilveksen Eric Oteng oli vahvassa roolissa kotijoukkueen heräämisessä. Reilu vartti ennen loppua Oteng pelasi pallon Lahden rangaistusalueen sisään ja Kai Meriluoto kääntyi ja ampui pallon tarkasti maaliin. Noin viisi minuuttia myöhemmin Meriluoto jatkoi jälleen Otengin keskityksen verkkoon ja Ilves tuli jo kahden maalin päähän.

Ilves osui ottelussa kertaalleen myös ristikkoon, kun Noel Hasa ampui tulisen ja kierteisen kaukolaukauksen. Munukka kuitenkin selvitti jatkotilanteen. Ilves tuli vielä maalin päähän, kun Oteng pelasi paikan Jorn Vancampille. Munukka venyi Vancampin yrityksen kulmaksi, mutta Teemu Jäntin antama kulma putosi suoraan vapaaksi jääneelle Vancampille, joka toi Ilveksen maalin päähän. Ottelun lisäajalla kummallakin joukkueella oli vielä loistopaikka, mutta maalivahdit molemmissa päissä venyivät huipputorjuntaan. Näin ollen Lahti ryösti pisteet Tampereelta 4-3-voitollaan.

Voitto nosti FC Lahden B-lohkon kolmanneksi pisteen päähän johtavasta Ilveksestä. Lohkon viimeinen ja ratkaiseva ottelu FC Lahden ja FC Hakan välillä pelataan ensi keskiviikkona Mukkulassa. Otteluun on myynnissä vielä muutamia lippuja Tiketissä.