placeholder

Gaël Etock siirtyy FC Lahteen

Etock saapui Suomeen kesällä 2016 vahvistamaan Ykkösen JJK:n rivejä. Ensimmäisellä kaudellaan hän ehti pelaamaan 11 ottelua tehden kuusi maalia. Veikkausliigassa hän pelasi kaudella 2017. Kausi päättyi putoamiseen JJK:n riveissä, mutta Etock oli jyväskyläläisten harvoja valopilkkuja pelaten 31 ottelua ja tehden 11 maalia, joista yksi syntyi FC Lahden verkkoon. Etock oli FC Lahden testissä jo kevättalvella 2017 Espanjan leirillä, mutta tuolloin Lahti päätyi testimiehistä Stênioon.

Talvella Etock teki sopimuksen Hongan kanssa, mutta ei onnistunut murtautumaan pelaavaan kokoonpanoon. Hän esiintyi ainoastaan kolmessa Suomen Cupin karsintaottelussa ja purki sopimuksensa espoolaisten kanssa. Nyt monipuolinen hyökkäyspään pelaaja tuo lisää leveyttä Lahden kapeaan rinkiin.

– Etock on erinomainen lisä meidän hyökkäykseemme Amionen ollessa vielä toipilas. Etock on kymppipaikan pelaaja ja hyökkääjä, joka luo meille erilaisen vaihtoehdon hyökkäykseen. Hän pystyy loihtimaan tyhjästä paikan. Vaarallinen pelaaja sopii mainiosti meidän kapeaan rinkiimme, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä luonnehtii uutta hankintaa.

Etock itse odottaa pääsyään tositoimiin. Hän kertoo Lahden olevan hyvä joukkue, jolla on loistavia pelaajia ringissään. Etock on Ristilän kanssa samoilla linjoilla, että hän pystyy tekemään Lahdessa tehoja.

– Olen iloinen, että pääsen takaisin liigaan. Veikkausliiga on laadukas sarja. Uskon, että meille tulee hyvä ja hauska vuosi. Tiedän, että FC Lahti on kovatasoinen seura. Meillä on hyviä pelaajia tällä kaudella. Pelasin FC Lahtea vastaan silloin, kun pelasin JJK:ssa. Lahdessa voin tehdä peliä ja sen lisäksi maaleja, Etock kertoo lyhyesti tunnelmistaan.

Etock on valmennusjohdon käytettävissä jo maanantaina vierasottelussa Helsingin IFK:a vastaan. HIFK-ottelun alustavat kokoonpanot ilmestyvät ensimmäisenä Veikkauksen sivuille → https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk