Futisvälittäjä Jukka Hirvonen vieraili Kisapuistossa

Futisvälittäjä Jukka Hirvonen kävi arvioimassa Kisapuiston kopin tiloja. Kiinteistömaailma Aleksi 34:ssä kiinteistönvälittäjän nykyisin työskentelevä Hirvonen on entinen FC Lahden pelaaja ja hän pelasi lahtelaisseurassa kausilla 2000–2002. Hän oli myös mukana MM-kisaryhmässä Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana Argentiinassa kesällä 2001.

Paluu Kisapuiston kopille saa Jukka Hirvosen ilmeen kirkastumaan ja muistot nousemaan pintaan. Tarkka vanha istumapaikka ei tahdo löytyä, mutta oman kauden pelipaita löytyy seinältä välittömästi. Myös arvaus siitä, kenen paita on kyseessä, osuu nappiin ja Hirvonen pääsee hypistelemään Decon paitaa.

Siinä missä pelipaidat ovat kokeneet suuren evoluution 20 vuodessa, on myös Kisapuiston koppi muuttunut. Hirvonen toteaakin heti alkuun, että kopin nykyiset tilat ovat varsin viihtyisiä, sillä hänen aikana kopissa mahtui lähinnä vaihtamaan vain varusteet. Koppielämä on silti jättänyt paljon muistoja.

– Tämä oli kyllä paljon pienempi ennen. Nythän täällä voi oikeasti jopa viettää aikaa. Yksi juttu jäi mieleen. MM-kisojen jälkeen meillä oli rasvaprosentin mittaus ja ilmeisesti sitten oli tullut syötyä Argentiinassa sen verran hyvin, että päävalmentaja Jari Pyykölä laittoi minut heti ylimääräisille lenkeille. Harjoituskaudella jäi erityisesti mieleen Liipolan mäen ylämäkijuoksutreenit, Hirvonen muistelee.

Hirvonen kuitenkin mainitsee yhden asian, joka kopissa ei ole muuttunut. Huoltaja Pekka Penttisen ystävällisyys ja hyväntuulisuus ovat säilyneet läpi vuosien. Hirvonen jakaakin auliisti kiitosta Penttiselle.

– Yksi asia ei onneksi ole muuttunut, nimittäin Penttisen hyväntuulisuus. On mahtavaa, että hän on jaksanut jatkaa yhä. Penttinen on aina hyvällä fiiliksellä ja se luo koppiin positiivisen ilmapiirin. Ja se työmäärä, mitä hän tekee pelaajien eteen on uskomatonta. Minullekin hän kaivoi aina jostain punaiset Diadoran nappikset, Hirvonen kehuu.

Hirvosen ura kuljetti lahtelaiskasvattia ensin Kuusankoskelle ja sieltä pääkaupunkiseudulle. Hän pääsi pelaamaan toistamiseen liigaa FC Viikinkien riveissä. Hirvosen jalkapalloura jatkuu yhä Jalkarannan Palloseuran ikämiesten riveissä, mutta FC Lahti on miehellä myös tarkassa seurannassa.

Toni Lindberg, joka on muuten vanha pelikaverini, teki hyvää jälkeä ja piti sarjapaikan. Onnittelut siitä koko joukkueelle. Katsoin melkein jokaisen pelin vähintään Ruudusta ja Limppu sai ilmapiirin kääntymään, Hirvonen analysoi katsoen Kisapuiston kopin nimikylttejä tarkasti.

Nimikylteistä nousee esiin vielä yksi tuttu nimi. FC Lahteen tulevaksi kaudeksi siirtynyt Riku Selander on myös Hirvosen pelikaveri. Hirvonen ja pelaajauraansa aloitellut Selander pelasivat yhdessä PK-35:n riveissä.

– Poimin aina Selanderin kyytiin Kontulasta, kun menimme treeneihin. Lahti saa hänestä hyvän pelaajan. On myös hienoa huomata, että joku vanhoista pelikavereistani vielä pelaa, joten itsekään ei voi vielä olla vanha, Hirvonen virnistää.

Asuntomarkkinoista on viime vuosina puhuttu paljon. Asuntomarkkinat ovat olleet viime aikoina hiljaisia, mutta Hirvonen on haastavinakin aikoina onnistunut tekemään kauppaa. Ilmassa on onneksi piristymisen merkkejä.

– Nyt on ollut havaittavissa jonkinlaista piristystä asuntokaupoilla. Uskon, että ensi vuonna on varmasti vielä haastavaa, mutta ei enää yhtä hiljaista, lahtelaisten oma futisvälittäjä Hirvonen päättää.

Tutustu tarkemmin futisvälittäjä Jukka Hirvoseen tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuvat: Simo Kokkonen / Tommi Leirilaakso