placeholder

”Freezerillä” onnistunut liigadebyytti

FC Lahti tahkosi sunnuntaina maalittoman tasapelin Kuopion Palloseuran kanssa.

Tänä vuonna 18 vuotta täyttänyt Santeri Pakkanen debytoi ottelussa Kuhnureiden maalilla ja piti heti maalinsa puhtaana ollen ottelun suurimpia onnistujia.

– Hyvät fiilikset on! Se oli mielestäni hyvin puolustettu meidän päässä. Ei nyt hirveästi tullut tilanteita. Ainakin omasta mielestäni hoidin hyvin ne tilanteet, mitä tuli. Tietysti olen tosi tyytyväinen nollapeliin, vaikka olisi kolme pistettä pitänyt ottaa tänään, Pakkanen tunnelmoi ottelun jälkeen.

Pakkanen sai tietää pelaavansa tänään eilen, mutta osasi aavistaa saavansa mahdollisesti näytönpaikan.

– Eilen päivällä sain tietää, kun näytettiin ottelun kokoonpanoja. Vähän osasin aavistaa, kun Mujusen Miikka loukkaantui viime pelissä, Pakkanen kertoo.

Nuori mies ei turhia jännitä ja jos jännittääkin, se vaikuttaa hänen esiintymiseensä positiivisella tavalla.

– Vähän oli perhosia vatsassa tietysti. Minulla on aina siten, että kun jännittää vähän, niin peli menee hyvin, Pakkanen sanoo.

Siitä maalivahtilupauksen ”Freezer” lempinimi kumpuaakin.

– Olen rauhallinen ja kylmäpäinen, siitä se tulee. Aika kauan minua on kutsuttu sillä nimellä. Mielestäni se kuvaa hyvin luonnettani ja pelityyliäni, Pakkanen miettii.

Nuorukainen toivoo saavansa lisää pääsarjapelejä vyölleen vastaisuudessakin.

– Ihan positiivisin mielin. Nyt tuli onnistunut peli, niin tästä on hyvä jatkaa. Toivottavasti saa tällä kaudella lisääkin pelejä alle täällä pääsarjassa, Pakkanen toivoo.

Peliajasta hänen kanssaan kilpailee tällä hetkellä Tomi Maanoja ja Joonas Meronen.

– Tällä hetkellä on mielestäni aika tiukka kilpailutilanne. Se on hyvä asia. Se tsemppaa kaikkia maalivahteja tekemään entistä enemmän töitä ja näyttämään, että kuuluu avaukseen, Pakkanen paaluttaa.