FORENOM -OTTELURAPORTTI: FC Lahti nousi lopussa avausvoittoon

FC Lahti avasi voittotilinsä Veikkausliigassa, kun lahtelaiset kaatoivat vieraskentällä IFK Mariehamnin lukemin 3—2. Lahtelaisosumista vastasivat Tommi Jäntti, Altin Zeqiri ja Juho Pirttijoki. Kotijoukkueelta osuivat Timi Lahti ja Samuel Anini jr. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti aloitti ottelun hyvin, mutta kotijoukkue IFK Mariehamn sai otetta ensimmäisen jakson edetessä. Hieman ennen jakson puoliväliä kotijoukkue sai kulmapotkun. Kulma oli vaarallinen, mutta Lahti onnistui siivoamaan pallon uudeksi kulmapotkuksi. Lahtelaiset onnistuivat purkamaan puolittain myös toisen kulman, mutta paine jäi lahtelaispäätyyn. IFK:n Jamie Hopcutt toi pallon rangaistusalueelle ja pelasi keskelle. Marin Ljubić torjui vielä haamutorjunnallaan Tucon yrityksen, mutta Timi Lahti iski karat sisään ja vei kotijoukkueen johtoon.

IFK jatkoi hallintaansa, eikä lahtelaiset saaneet hyökkäyspeliään toimimaan. Lahden ainoiksi paikoiksi jäivät erikoistilanteista tulleet Juho Pirttijoen pusku ja Jusif Alin veto. IFK puolestaan oli lähellä kasvattaa johtoaan, kun Samuel Anini jr. keskitti ja Tuco pääsi vapaasti puskemaan. Entisen FC Lahti -hyökkääjän pusku meni kuitenkin ohi ja lahtelaiset selvisivät säikähdyksellä. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti ja IFK sai heti alkuun huippupaikan. Ljubić onnistui kuitenkin liimaamaan Tucon puskun. Lahti puolestaan hyödynsi ensimmäisen maalipaikkansa. Marius Könkkölä ja Matheus Alves pelasivat laidassa hyvin yhteen ja pallo pelattiin Julius Tauriaiselle. Laitapuolustaja keskitti ja Tommi Jäntti ohjasi polvellaan maalinedustalta pallon maaliin.

IFK siirtyi kuitenkin viisi minuuttia myöhemmin uudestaan johtoon. Samuel Anini jr. pääsi kääntymään lahtelaisten pallonmenetyksen jälkeen. Hän leikkasi keskelle ja ampui tarkasti tolpan juureen.

Tunnin pelin jälkeen Lahti suoritti pelaajavaihtoja ja ottelu rupesi hienokseltaan kääntymään lahtelaisille. Viimeisellä vartilla Lahti onnistui iskemään kahdesti. Ensin Arian Kabashi voitti pääpallon ja Bubacar Djaló pelasi sen Jäntille. Keskikenttämies näki hyvin Altin Zeqirin ja vapautti tämän maalintekoon. Hetkeä myöhemmin Zeqirin kulma tuli Juho Pirttijoen päähän ja kapteeni puski taululle 3—2-johtolukemat.

16.4.2023, Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina. Veikkausliiga 2023 IFK Mariehamn – FC Lahti

Lahti onnistui tylsistyttämään IFK:n kirin. Kotijoukkue joutui viimeiset minuutit ampumaan epätoivoisia kaukolaukauksia. Lahti puolestaan pääsi vastaiskuihin, mutta Irfan Sadikin hyvästä paikasta huolimatta ei saarella lisäosumia nähty. Näin ollen Lahti nappasi liigakauden avausvoittonsa heti toisella kierroksella.

Ottelun jälkeen FC Lahden avausosuman tehnyt Tommi Jäntti kertoi, että joukkue osoitti toisella jaksolla luonnetta. Jäntti myönsi, että ensimmäinen jakso oli lahtelaisilta heikko. Toisella jaksolla puolestaan Lahti kykeni luomaan painetta.

– Varmasti oli jännittävä ottelu katsojille. Olimme ensimmäisellä jaksolla altavastaajia ja olimme häviöllä. Saimme toisen jakson alkuun nopeasti maalin. Vastustaja pääsi vielä johtoon, mutta me emme lannistuneet siitä, vaan laitoimme lisää pökköä pesään. Osoitimme luonnetta ja tulimme tasoihin ja ohi vielä. Tuntuu hyvältä, Jäntti kertoi.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila kertoi, että Lahti aloitti ottelun hyvin, mutta alkuhetkien jälkeen joukkuetta vaivasi hätäisyys. Mannila nosti Jäntin tapaan esiin sen, että joukkue näytti luonnetta nousemalla kahdesti tasoihin ja lopussa ohi. Päävalmentaja löysi paljon parannettavaa joukkueen pallollisesta pelistä.

– Tämä oli hyvää Veikkausliiga-viihdettä ja maaleja tuli. Käänsimme pelin, joka oli huikea suoritus ja näytimme luonnetta. Tulimme takaa ohi. Aloitimme ihan kivasti ja ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana loimme uhkaa. Ensimmäisestä jaksosta jäi olo, että meidän pitää parantaa pallollista peliämme. Meillä tuli pallonmenetyksiä liian helposti. Tilanteenvaihdoissa olimme liian kaukana toisistamme. Olimme liian hätäisiä. Toisella jaksolla maalit muuttivat pelin luonnetta. Ljubićin yksi huikea torjunta loi uskoa koko joukkueeseen ja me myös paransimme pallollista peliämme. Ei meillä kovin montaa maalipaikkaa ollut, mutta kova taistelu ja pienten marginaalien peli kääntyi meille ja on arvokas, Mannila kertoi.

Voitto nosti FC Lahden kahden ottelun jälkeen neljään pisteeseen, joka oikeuttaa neljänteen sijaan. Seuraavaksi Lahti kohtaa vieraskentällä Seinäjoen Jalkapallokerhon ensi lauantaina. Ensimmäinen kotiottelu pelataan FC Interiä vastaan lauantaina 29.4. Osta kausikorttisi tästä.