FC Lahti voittoon PK-35:stä

FC Lahti oli heti alusta asti terävänä liikenteessä ja sai ensimmäisillä minuuteilla luotua painetta vierailijoiden päähän. Alun paras paikka rakentui Arttu Aurasen ja Lassi Forssin esityöstä, mutta Martin Salin ei saanut puhdasta osumaa palloon. Vierailijoilla ei juuri paikkoja ollut ja Lahden maalilla pelanneen Aatu Hakalan ainoaksi torjunnaksi jäi vapaapotkun koppaaminen syliinsä.

Lahti sai useita kulmia, sillä laitapuolustajat Daniel Koskipalo ja Matias Sorvali nousivat hanakasti ja pakottivat nopeudellaan helsinkiläiset katkomaan palloa yli rajoista. Puolen tunnin kohdalla kulmapotku tuotti tulosta. Daniel Rantasen kulma putosi suoraan Martin Salinille, joka puski Lahden 1-0-johtoon.

Myös toisella jaksolla Lahti oli kuskin paikalla. Jakson alussa Viljami Isotalo kokeili liki 50 metristä, mutta pallo kopsahti yläputkeen ja siitä väljemmille vesille. Myös kentäle vaihdettu Onni Pekkanen oli karata riistonsa jälkeen, mutta PK-35 selvisi.

Reilu vartti ennen loppua Lahti tuplasi johtonsa. Onni Pekkanen katkaisi syötön ja ajoi pallon kanssa rangaistusalueelle. Helsinkiläispuolustus joutui rikkomaan nuorta lupausta ja pallo vietiin pilkulle. Daniel Rantanen upotti pilkun varmasti oikeaan yläkulmaan. Lahti hukkasi 2-0-osuman jälkeen vielä muutaman paikan. PK-35 sai lopussa hieman painetta, mutta vaaratilanteita ei lahtelaismaalilla nähty.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen ottelun antiin. Hänen mukaansa valmennusryhmä pääsi näkemään testimiehiä tositoimissa. Hän kuitenkin myönsi, että pelissä oli vielä hieman kankeutta.

– Minulle jäi ihan hyvät fiilikset ottelusta. Saimme nähdä testimiehiä ja saimme paljon tietoa heistä. Kentällä oli vain neljä sopimuspelaajaa. Lopussa meillä oli kentällä paljon nuoria, nuorin oli vasta 16-vuotias. Nähdyissä pelaajissa on paljon erityyppisiä pelaajia ja paljon erilaisia ominaisuuksia. Katsomme, miten voimme vahvistaa jokaista pelaajaa, joko meillä tai yhteistyössä muiden kanssa. Pelissä näkyi kuitenkin vielä kankeutta, mutta tämä on vasta valmistautumiseen valmistautumista. Voitto tietysti lämmittää aina, sillä lähdemme aina pelaamaan voitosta, Zeneli summasi.

FC Lahti harjoittelee vielä viikon ja pelaa toisen harjoitusottelun ennen joululomaa. Lahden vastustajaksi tulee FC Haka. Myös Haka-ottelu pelataan koronarajoitteiden johdosta yleisöltä suljettuna.

FC Lahti:

Salin, Rantanen

Hakala; Sorvali, Kovaqi, Isotalo (74′ Torpo), Viitikko, Koskipalo (53′ Pekkanen); Forss, Virta (v) (70′ Babiker), Auranen (v), Rantanen (90′ Salminen); Salin (59′ Toivonen)