FC Lahti voitolla maajoukkuetauolle

FC Lahti otti tärkeät pisteet IFK Mariehamnin vieraana sunnuntaina. Lahti voitti kamppailun 1-0 ja maalin niittasi Gael Etock. Kolmen pisteen ansiosta FC Lahti kiilasi itsensä kiinni tasaiseen keskikastiin. Maajoukkuetauolle FC Lahti poistuu sijalla kahdeksan, mutta kärkeen on eroa vain viisi pistettä.

IFK Mariehamn otti pallonhallinnan ottelun alussa. FC Lahti antoi kotijoukkueen tulla pallon kanssa lähelle puoltakenttää, minkä jälkeen alkoi ahnas prässipeli. Lahti sai ensimmäisen kunnon hyökkäyksen 10. minuutilla, kun Jasin Assehnoun nousi vasemmalta laidalta aina vetopaikkaan saakka.

Lyhyen suvantovaiheen jälkeen Lahti sai pelistä paremmin kiinni ja pääsi määräämään tahdin. Silti IFK Mariehamn rakensi ensimmäisen kunnon tekopaikan. Patrick Rakovskyn torjunta piti tilanteen 0-0:ssa.

Ensimmäinen puoliaika ei ollut tilanteiden ilotulitusta. Yksi harvoista lahtelaistonteista avautui Teemu Jäntille 33. minuutilla, kun Jäntti laukoi vihaisesti kohti maalia noin 18 metristä. Heti perään Jani Tanska pääsi käyttämään kulmapotkusta rakennetun vetopaikan, mutta kunnianhimoinen volley päätyi lopulta korkeassa kaaressa IFK-maalin katolle.

FC Lahti uinahti heti toisen puoliajan alussa. Kotijoukkueen Simon Silverholt karkasi yksin läpi, mutta ei onnistunut häirittynä kunnon ratkaisuun. Muutama minuutti tästä ja Hampus Lönn tykitti vain aavistuksen lahtelaismaalin takakulmasta yli. Kamppailun 59. minuutilla Jani Tanska oli FC Lahden pelastaja pysäyttäen läheltä maalia tulleen laukauksen viime hetkellä.

Kotijoukkue IFK Mariehamn joutui vajaalle 67. minuutilla, kun keltainen kortti allaan pelannut Dylan Murnane rikkoi Josua lapun arvoisesti. Kamppailun loppupuolella tunnelma tiivistyi ja kotijoukkue sai lisää keltaisia kortteja. Ilta sai arvoisensa päätöksen, kun pitkän tauon jälkeen FC Lahden paidassa pelannut Drilon Shala avitti vieraat voittoon lisäajalla. Shala hiipi takatolpalle ja jatkoi sinne tulleen keskityksen tolppaan, ja lopulta Gael Etock laukoi ottelun ainoan maalin.