FC Lahti vieraili Teerenpelin Panimolla

FC Lahti vieraili Teerenpeli Panimo & Tislaamon Vierailukeskuksessa tutustumassa muun muassa FC Lagerin valmistukseen. FC Lahden pitkäaikainen yhteistyökumppani lahtelainen ravintolana aloittanut Teerenpeli täyttää ensi vuonna pyöreitä ja Teerenpelin ravintoloiden ja panimo- & tislaamotoiminnan komean historian valttikortteina ovat olleet paikallisuus, pitkäjänteisyys ja laadukkaat raaka-aineet. FC Lahden pelaajat Lassi Järvenpää ja Loorents Hertsi pääsivät myös maistelemaan Teerenpelin tuotteita ja molemmille löytyi omat suosikkinsa.

Lahden Vapaudenkadulle 1994 perustettu Teerenpeli-ravintola on muotoutunut vuosien saatossa kiinteäksi osaksi lahtelaista kaupunkikulttuuria. Ensimmäiset Teerenpelin omat oluet pantiin vuonna 1995 ravintolan takahuoneessa. Toiminta laajeni hiljalleen ja vuonna 2009 Teerenpelin Panimo siirtyi omiin tiloihin Lotilaan. Panimon Senior Ambassador ja viskilähettiläs Jussi Oinas kertoo, että Teerenpelillä on ensi vuonna juhlavuosi ja sen kunniaksi jotain spesiaalia saattaa olla kehitteillä.

– Olutta teimme heti 1995, kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin ja saimme oman luvan tehdä olutta. Ensimmäisenä oluena aloimme tekemään Lysti-nimistä olutta, jonka sloganina oli, että ”on yksi Lysti, mitä juot”. Katsotaan, onko Lystillä kenties jotain uutta tulemista, sillä Teerenpeli Yhtiöt täyttää 30 vuotta ensi vuonna. Siitä panimotoiminta on hiljalleen kasvanut nykyiseen kokoonsa tänne Liimaajankadulle, Oinas aloittaa.

FC Lahden ja Teerenpelin yhteistyönä tekemä olut FC Lager on muovautunut paikallisuuden ympärille. Teerenpelin panimotuotteet tehdään Salpausselän puhtaaksi suodattamasta lahtelaisesta pohjavedestä. Myös muissa raaka-aineissa Teerenpeli suosii paikallisia tuottajia. Keskiössä on pitkäjänteinen työ ja laadukkaat raaka-aineet.

– FC Lager on paikallisista raaka-aineista valmistettu raikas luomuolut. Teerenpelin yksi vahvuuksia on mielestäni pitkäjänteinen työ. Hämeessä kun olemme, niin olemme saaneet kasvatettua tuotantoamme tasaisen rauhallisesti ja olemme nähneet monia trendejä olutmaailmassa vuosien varrella. Emme ole lähteneet hötkyilemään kaikkeen mukaan, mutta olemme saaneet pidettyä valikoimamme ajankohtaisena ja asiakkaille mielenkiintoisena, Oinas kehuu.

FC Lahden konkarit Loorents Hertsi ja Lassi Järvenpää pääsivät tutustumaan panimoon ja Teerenpelin tuotteisiin. Kaksikon suosikiksi paljastui NotkeaNIPA-olut. Myös FC Lager maistui Hertsin suussa hyvälle.

– Panimo oli mielenkiintoinen paikka. Hienoa, että paikallinen panimo menestyy. Suosikkini oli tastingissa NotkeaNIPA. FC Lagerkin on hyvää, paremmalta se maistuu kuin kautemme tähän mennessä, Hertsi nauraa.

Teerenpelin kanta-asiakkaiden lippuetu on voimassa myös FC Lahden Haastajasarjan viimeiseen kotiotteluun Ilvestä vastaan lauantaina 21.10. Kanta-asiakasavaimenperää tai mobiiliavaimenperää näyttämällä liput portin lipunmyyntikioskeista kympillä. Teerenpelin Vapaudenkadun ravintolassa järjestetään FC Lahti Afterwork keskiviikkona 18.10. kello 17.00. Tervetuloa!

Teerenpelin Vierailukeskukseen ja Panimo & Tislaamon toimintaan pääsee tutustumaan Liimaajankatu 5:ssä lauantaisin avoimille kierroksilla. Lisätietoja Teerenpeli Vierailukeskuksesta ja Panimomyymälästä tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen