placeholder

FC Lahti venyi jälleen tasapeliin

Ensimmäinen puoliaika alkoi FC Interin hallinnassa. FC Lahdelle tuotti vaikeuksia tuoda pallo hallitusti turkulaisten hyökkäysalueelle. Ottelu eteni tasaisesti FC Interin pallonhallinnasta huolimatta, sillä Lahtelaiset puolustivat puoliajan tiiviisti yhtä tilannetta lukuun ottamatta. Ottelun 17. minuutilla Balbi syötti maaleja hyvällä tahdilla takovan Filib Valencicin yksin läpi. Valencic viimeisteli tarkasti takakulmaan kauden neljännen maalinsa. Lisämaaleja ei tullut ensimmäisellä puoliajalla.

Toisella puoliajalla Lahti sai paremmin pelistä otetta. Kamppailun 55. minuutilla Etockia rikottiin ja Josu pääsi laukomaan vapaapotkua noin 30 metristä. Kaksi vaparimaalia tällä kaudella iskenyt Josu ei saanut tällä kertaa onnistumista. Paine kasvoi silti vähitellen.

Reilun tunnin kohdalla Lahti lisää energiaa hyökkäykseen. Tomi Kult ja Erik Törnros tulivat kentälle ja olivat nopeasti juonimassa maalipaikkaa. Interin puolustus ehti viime hetkellä riistää pallon Kultin jalasta ennen laukauksen lähtemistä.

Kisapuiston yleisö odotti jännittyneenä, tulisiko tasoitusta vai ei. Lopulta, ottelun 87. minuutilla Tomi Kult survoi maalivahti Henrik Moisanderin sylistä pudonneen pallon väkisin verkkoon. Ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa iskenyt Kult varmisti, ettei FC Lahti taipunut vieläkään. Lahtelaisilla on koossa viisi pistettä kolmesta ottelusta. Kamppailussa nähtiin FC Lahti -debyytti Veikkausliigassa, kun Matias Niuta vaihdettiin kentälle kamppailun lopussa.

–Ensimmäinen jakso oli todella tasainen. Toki Valencic tekee Interistä huippuvaarallisen jengin ja antaa luottamusta muille. Tiedettiin, mitä sieltä voi tulla, mutta ei pystytty mätsäämään häntä. Toiselle jaksolle tultiin hyvin ja oli hienoa nähdä, ettei meiltä usko loppunut missään vaiheessa. Peli olisi voinut kääntyä kummalle vaan ja toisen jakson perusteella me oltaisiin ansaittu kolme pistettä, Ristilä analysoi.

–Tämmöistä on futis ja meidän on tyydyttävä tähän. Me halutaan lähtökohtaisesti voittaa pelejä. Ei ollut helppo lähtökohta, kaksi runkopelaajaa puuttui puolustuksesta ja kesti aikansa ennen kuin saatiin rytmistä kiinni. Olen erittäin ylpeä pelaajista, Kultista ja kumppaneista, jotka tulevan kentälle ja antavat meille lisäarvoa kentällä, Ristilä kehui.