placeholder

FC Lahti Unitedin turnaus onnistunut

United sijoittui kovatasoisessa turnauksessa viidenneksi. Alkusarjassa Lahti kohtasi tappioitta muun muassa Romanian suurseuran FCSB:n ja eteni taistelemaan turnauksen voitosta. Joukkueessa oli mukana FC Reippaan ja FC Kuusysin junioreiden lisäksi FC Espoon, PK Keski-Uusimaan ja Järvenpään Palloseuran pelaajia.

Sijoitusotteluissa vastaan tuli Valko-Venäjän suurin seura BATE Borisov, joka kaatui lukemin 2-0. Puolivälierissä vastaan tuli kroatialainen Lokomotiva Zagreb. Ottelu venyi rangaistuspotkukilpailuun, jossa kroatialaiset olivat lopulta vahvempia ja kroatialaiset etenivät aina turnausvoittoon asti. Viimeisessä sijoitusottelussa United nappasi voiton ja viidennen sijan. Taakse jäivät muun muassa SL Benfica, Wisla Krakow ja MSK Zilina.

FC Lahti Unitedin valmennuksessa mukana oleva talenttivalmentaja Joni Kallioinen on tyytyväinen turnauksen antiin. United pelasi turnauksessa hyvin ja Kallioisen mukaan ikäluokka on hyvä. Hän kehuu kasvattajaseuroja jo tehdystä työstä. Hyvänä Kallioinen näki myös sen, että joukkue pärjäsi hyvin.

– Turnaus meni hyvin ja pelit meni hyvin. Hävisimme vain yhden ottelun ja senkin turnauksen voittajalle. Pelasimme kaikki ottelut todella hyvin. Tämä on erittäin hyvä ikäluokka. Kaikki seurat United-yhteistyössä ovat tehneet hyvää työtä. Tämä oli taitava ryhmä. Meillä oli erityyppisiä pelaajia, kuten taitavia pieniä, isoja target-pelaajia ja nopeita laitureita. Puolustimme hyvin. Meille ei tehty kuin yksi maali, joten se tarkoittaa sitä, että topparit ja maalivahdit onnistuivat. Mielenkiintoinen kokonaisuus, Kallioinen kehuu.

Kallioinen on myös tyytyväinen joukkueen pallolliseen peliin. Puolan ryhmästä jäi vielä ulos paljon hyviä pelaajia, joille on tulevaisuudessa käyttöä United-joukkueessa. Myös seurojen valmentajat hyötyivät turnauksesta.

– Hyvä nähdä, että pärjäämme kovia jengejä vastaan ja pystymme hyvään pallolliseen peliin. Turnauksen pelit olivat yhdeksän vastaan yhdeksän ja ulos jäi paljon hyviä pelaajia, joita tarvitsemme, kun pelit syksyllä ovat 11vs.11. Nämä ovat oleellisia tilaisuuksia sekä valmentajille ja pelaajille, jotta näemme, missä menemme suhteessa Eurooppaan koviin seuroihin, Kallioinen kertoo.

Puolan turnaus oli 2006-ikäluokan ensimäinen. Seuraavana vuorossa 2006 syntyneillä on HJK Cup ja ensi talvena ikäryhmä osallistuu kovatasoiseen turnaukseen Barcelonassa.

FC Lahti Unitedin kuulumisia voit seurata Unitedin omalta Twitter-tilitlä: https://twitter.com/FCLahtiUnited