FC Lahti United pronssille Ruotsissa

FC Lahti Unitedin 13-vuotiaat pojat ylsivät pronssille Göteborgissa pelatussa Go Fotboll -turnauksessa. Turnauksessa United pelasi seitsemän kovaa ottelua ruotsalaisia suurseuroja vastaan. Turnauksen voitti IFK Göteborg.

FC Lahti Unitedin matkassa turnauksessa ollut Kari Arkivuo kehuu GAIS:n järjestämää turnausta kovatasoiseksi. Hänen mukaansa Unitedin peliä vaikeutti se, että joukkueella oli ollut ennen turnausta vain vähän yhteisiä treenikertoja. Arkivuo kehuu kuitenkin eri yhteistyöseuroista koottua joukkuetta fyysiseksi ja taitavaksi joukkueeksi, joka pärjäsi turnauksessa hyvin.

– Kyseessä oli GAIS:n järjestämä iso turnaus, jossa oli useita ikäluokkia aina 13-vuotiaisiin asti. Pelasimme turnauksessa seitsemän ottelua, joista kuusi oli erittäin tiukkoja ja tasaisia. Yhden ottelun voitimme 10—0. Harmittavasti hävisimme välierän pilkuilla, mutta kykenimme alkulohkossa voittamaan mestaruuden napanneen IFK Göteborgin. Ruotsalaiset joukkueet pelasivat rohkeasti palloa alhaalta asti. Meidän haasteenamme oli, että joukkueen yhteiset harjoitukset olivat vähäisiä, mutta meillä oli fyysinen joukkue, jossa oli mukana paljon taitoa. Lopulta voitimme pronssia, Arkivuo kertoo.

Turnauksessa oli mukana GAIS:n ja IFK Göteborgin lisäksi BK Häcken, Trelleborgs FF ja malmölainen kova kasvattajaseura BK Olympic. Reissun päätöspäivänä United pääsi myös näkemään Ruotsin pääsarjan kuuman kärkikamppailun Häckenin ja Malmö FF:n välillä.

– Viimeisenä päivänä menimme Häckenin peliin. Ottelussa kohtasivat pääsarjan toinen ja kolmas joukkue. Stadionilla oli hieno tunnelma ja se oli varmasti pojille hieno kokemus, Arkivuo päättää.

Seuraavaksi FC Lahti United matkaa U18-joukkueella Tsekkiin pelaamaan.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Kari Arkivuo