FC Lahti United pelasi kovatasoisessa Barcelonan turnauksessa

FC Lahti United osallistui Espanjassa muutaman vuoden tauon jälkeen pelattuun kovatasoiseen kansainväliseen junioriturnaukseen International Carnaval Cupiin. Yhteistyöseuroista kootut pelaajat pääsivät kohtaamaan jo alkulohkossa irlantilaisen Shelbourne FC:n lisäksi espanjalaisjätit RCD Espanyolin ja Girona FC:n. Koko turnauksen vei nimiinsä lopulta FC Barcenona.

FC Lahti Unitedin joukkue koostui yhteistyöseurojen alle 13-vuotiaista pelaajista. Suomalaispelurit pääsivät näkemään otteluissa, missä kansainvälinen huippu menee. Turnausotteluiden lisäksi joukkue pääsi näkemään jalkapalloa maailman absoluuttiselta huipulta, sillä United vieraili FC Barcelonan ja Athletic Bilbaon välisessä La Ligan ottelussa.

Unitedin alkulohko oli kova. Ensimmäisessä ottelussa suomalaisjoukkue oli hyvin mukana Shelbourne FC:tä vastaan, mutta irlantilaiset nappasivat 1-0-voiton. Kahdessa muussa ottelussa kyyti oli kylmempää ja United jäi lohkonsa viimeiseksi. Sijoitusottelussa United sai lopulta maalitilinsä auki ja nappasi turnauksen 27. sijan FC Kuusysi -kasvatin Lari Tammivuoren upottaessa katalaaniseura OAR Vicin. FC Lahti Unitedin valmennusryhmässä Barcelonassa mukana ollut Kari Arkivuo kehui turnauksen tasoa.

– Se oli hieno reissu ja turnaus oli kovatasoinen. Mukana oli Espanjan parhaita akatemioita. Taso oli kova ja olimme otteluissa hieman jäljessä. Emme paljoa, mutta riittävästi. Pojat kuitenkin näkivät, mitä taso on huipulla. Se oli myös itselleni ja varmasti muulle valmennusryhmälle avaava kokemus siitä, mitä esimerkiksi vauhti huipulla on. Sijoitusottelussa meillä oli paikkoja vielä useampiinkin maaleihin, Arkivuo aloittaa.

FC Lahti United ei harjoittele säännöllisesti yhdessä, kuten esimerkiksi turnauksessa menestyneet espanjalaiset akatemiat. Arkivuo pitää kuitenkin hienona, kuinka eri joukkueiden pelaajat hitsautuivat yhdeksi ryhmäksi ja tutustuivat toisiinsa.

– Oli hienoa nähdä, kuinka eri joukkueiden pelaajat hitsautuivat yhteen ja muodostuivat ryhmäksi. Pojat saivat myös uusia ystäviä. La Ligan ottelu oli varmasti myös hieno kokemus. Pelissä oli noin 70000 katsojaa ja tunnelma oli hyvä. Saimme nähdä maaleja, hienoja syöttökombinaatioita ja harhautuksia. Peli oli hieno ja viihdyttävä, Arkivuo kertoo.

FC Lahti Unitedia valmensivat Barcelonan turnauksessa Arkivuon lisäksi Mika Sandberg ja Teemu Romppanen Pallokerho Keski-Uusimaasta.

FC Lahti Unitedin riveissä pelasivat:

Patrik Hillberg

Axel Eskelin

Axel Grannas

Elmeri Pajasmaa

Eelis Kuparinen

Eetu Väisänen

Lari Tammivuori

Roni Oula

Oskari Kuusisto

Topias Olsson

Rasmus Rautavirta

Hermanni Äyri

Leevi Järvinen

Linus Toivonoja

Topias Lahtinen

Niklas Huuhtanen

Robin Ruukki

Hermanni Nykänen

Aaro Sandström

Jimi Herronen

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Mika Sandberg