FC Lahti United matkustaa Ruotsiin

FC Lahti Unitedin vuonna 2008 syntyneiden poikien joukkue matkusti viikonlopuksi Tukholmaan turnaukseen. Ruotsissa United kohtaa Ruotsin kestomenestyjän AIK:n ja yhden Euroopan suurimmista junioriseuroista IF Brommapojkarnan. FC Lahti Unitedin valmennuksesta Tukholman reissulla FC Lahden Kari Arkivuo ja FC Lahden ja FC Reippaan Ilari Koljonen.

Pelaajat tulevat jälleen FC Lahden yhteistyöseuroista. Mukana on pelaajia LAUTP:stä, Nummelan Palloseurasta, Tikkurilan Palloseurasta, FC Lahti -Akatemiasta, GrIFK:sta. Valmentaja Ilari Koljonen uskoo, että United kykenee haastamaan ruotsalaisseurat tosissaan, vaikka Unitedilla ei ole yhteisiä otteluita takanaan.

– Saimme kasaan erittäin kilpailukykyisen joukkueen ja uskomme, että pystymme haastamaan AIK:n ja Brommapojkarnan. Vaikka pojat tulevat eri seuroista, tuntevat heistä monet toisensa esimerkiksi aluejoukkueleireiltä. Kansainväliset ottelut antavat pojille hyvää osviittaa, missä henkilökohtaisella tasolla liikutaan verrattuna kansainvälisiin pelaajiin. Bussissa on innostunut ja hieman jännittynyt tunnelma, mutta valmennuksessa uskomme, että jännitys kaikkoaa matsien pyörähtäessä käyntiin, Koljonen kertoo.

FC Lahti selvittää otteluiden lähettämistä suorana.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen